Reklam
Reklam
rize valisi baydastan kar tatili aciklamasi iMa1zNrZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
0

Rize Valisi Baydaş’tan kar tatili açıklaması

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “İlgili birimlerimizle değerlendirmemizi yaptık ve salı günü yeniden eğitim öğretim kurumlarımızın tatil olması kararını aldık” dedi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, geçtiğimiz perşembe gününden bugüne kadar devam eden kar tatiline yarının da eklendiğini açıkladı. 25 Şubat Salı günü de eğitim ve öğretime 1 günlük orta verildiğini kaydeden Vali Baydaş, “Uzun vakittir beklediğimiz, hasretini çektiğimiz bir kar yağışının tesiri altındayız. Günlerdir aralıklarla kar yağışı devam ediyor. Gerek Vilayet Özel Yönetimi takımlarımız, Karayolları takımlarımız, elektrik yönetimimiz, belediyemiz, belediyelerimiz, AFAD, 112 takımlarımız, UMKE takımlarımız herkes teyakkuz halinde. Bu yağıştan, rahmetten, rahmetten etkilenen vatandaşlarımızın sağlıklı hizmet alması için çalışıyorlar. Alışılmış eğitim öğretim de aksıyor. Perşembe, cuma gününü ve pazartesiyi tatil olarak ilan etmiştik. Cumartesi, pazar kurslarını da yeniden tatil olarak ilan etmiştik. Bugün de yağış tesirini arttırarak devam ettiriyor. Ulusal Eğitim Müdürlüğümüz ile Meteoroloji Müdürlüğümüz, Özel Yönetim takımlarımız, ilgili birimlerimizle değerlendirmemizi yaptık ve yarın, salı günü tekrar eğitim öğretim kurumlarımızın tatil olması kararını aldık” dedi.

Hasretle eğitim-öğretimin devam edeceği günü beklediklerinin altını çizen Baydaş, “Tabii bunu bir fırsata dönüştürmemiz lazım. Gençlerden çok hoş iletiler, çok hoş görüntüler, fotoğraflar alıyoruz. Bunu hem ailemizle vakit geçirmenin hem karın tadını, keyfini çıkarmanın hem de okumaya, derslerimizde eksiklerimizi tamamlamaya bir fırsat olarak görmemiz lazım. İnşallah okullarımızın öğrencileri ve öğretmenleri ile buluşacağı güne kadar, ki bunu çok uzatmadan uygun tatiller diliyorum. Okullarımız öğrencilerle, öğretmenlerle hoş. Hasretle o günü bekliyoruz. Uygun tatiller diliyorum” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin