Rize Valiliğinden 5 ilçede etkili olan heyelanlarla ilgili yapılan açıklamada, 15 konutun tedbir amaçlı boşaltıldığı bildirildi.
Rize’de geçtiğimiz hafta başlayan ve bölge bölge aralıklarla devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle şehrin birçok noktasında irili ufaklı heyelanlar meydana geldi. 5 ilçede etkili olan ve olumsuzluklara neden olan heyelanlar hakkında Rize Valiliği tarafından açıklama yapılarak 95 noktanın yağışlardan etkilendiği belirtildi. Açıklamaya göre, AFAD, İl Özel İdare ve DSİ ekipleriyle Belediyelere bağlı ekiplerin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü kentte 36 ayrı noktada incelenen 42 konutun 15’i tedbir amaçlı boşaltıldı. 4 konut için ise afet önleyici duvar yapımına karar verildi. Devam eden yağış nedeniyle oluşabilecek afet riskine karşı olumsuz etkilenebileceği düşünülen yapılarda ki 18 kişi güvenli bölgeye nakledildi.


Rize Valiliği’nden heyelan açıklaması: 15 ev tedbir amaçlı boşaltıldı
Kara yolunda ters istikamette ilerleyen sürücü kamerada
Karabük-Eskipazar kara yolunda ters yönde ilerleyen otomobil sürücüsü faciaya davetiye çıkarırken, karşı yönden gelen araçların sürücüleri ani manevralarla kazadan son anda kurtuldu.
Olay, Mermer Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Ankara istikametine seyir halinde olan sürücüler, kendi şeritlerinde ters yönden hızla gelen otomobili görünce panik yaşadı.
Karşı yönden gelen aracı son anda fark eden sürücüler, ani manevralarla ihtimali kazadan kurtuldu.
Ters yönde ilerleyen sürücünün, hem kendi canını hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye attığı, kilometrelerce bu şekilde ilerledikten sonra gözden kaybolduğu anlar araç içi kamerasına saniye saniye yansıdı.
Görüntülerde, ters yönden gelen otomobili fark eden sürücünün direksiyonu kırarak çarpışmayı önlediği, arka kamera kayıtlarında ise otomobilin kamyonun yanından hızla geçtiği anlar yer aldı.

