Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ekim, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rize-Artvin Havalimanına 2 yeni frekans

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Rize, yeni hatlarla birlikte turizmde önemli bir ivme kazanacak” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19-24 Ekim 2024 tarihlerinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleştirilen Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Etkinliği kapsamında Bahreyn ve Ürdün ile yeni bir Mutabakat Zaptı imzalandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, “Bahreyn ve Ürdün ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde, Rize-Artvin-Bahreyn ve Rize-Artvin-Amman hatlarında haftalık 7 frekans sefer düzenleme yetkisi her iki ülkenin taşıyıcılarına tanındı” şeklinde konuştu.
Bakan Uraloğlu, imzalanan Mutabakat Zaptı sayesinde Bahreyn ve Ürdün ile Rize arasında hava yolu ulaşımının başlatılmasını teminen gerekli hukuki ve ticari zeminin sağlandığını kaydetti. Uraloğlu, bu tür anlaşmaların Türkiye’nin uluslararası havacılık alanındaki rolünü pekiştirdiğini ifade ederek “Bu uçuşlarla birlikte, bölgenin doğal güzellikleri ve kültürel mirası, turistler için de daha erişilebilir hale gelecek. Özellikle doğa turizmi, yayla turizmi ve kültürel gezilerle öne çıkan Rize, yeni hatlarla birlikte turizmde önemli bir ivme kazanacak. Yerel ekonomiyi canlandıracak, ticari faaliyetleri destekleyecek ve bölgenin tanıtımını uluslararası boyutta güçlendirecek. Böylece, Rize’nin turistik ve ekonomik potansiyelinin en verimli şekilde değerlendirilmesi sağlanacak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Haziran, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

8 aylık bebeğin anne karnında ölümüyle ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş istendi

Amasya’da doğuma sayılı günler kala 8 aylık bebeğin anne karnında hayatını kaybetmesi üzerine Sıhhat Bakanlığı’ndan müfettiş istendiği bildirildi.
Kucağına almayı hayal ettikleri bebeklerine kavuşamamanın kederini yaşayan Betül Aykaç ve eşinin ’ihmal olduğu’ teziyle şikayetçi olması sonrası Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, olayın araştırılması için Sıhhat Bakanlığı’nda müfettiş istendiği belirtildi.
Yapılan açıklamada, "Çeşitli basın yayın organlarında ‘Amasya’da 8 aylık bebeğini anne karnında ihmal sonucu kaybetti’ halinde haberler yapılmıştır. Mevzuyla ilgili olarak valiliğimizin talimatıyla Sıhhat Bakanlığı’ndan müfettiş istenmiş ayrıyeten ailenin şikayeti üzerine de isimli tahkikat başlatılmıştır. Mevzu tüm taraflarıyla titizlikle incelenmekte olup evlatlarını kaybeden aileye başsağlığı diliyoruz" tabirlerine yer verildi.
İlk bebeğine gebe olan Betül Aykaç (26), hamileliği müddetince bir hastanede Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. S.K.’ya düzenli olarak denetimlerini yaptırdı. Son denetimini 20 Haziran günü yaptırıp tansiyon bedellerinin yüksek çıktığını anlatan Betül Aykaç’a argümana nazaran, şeker yüklemesi için 4 gün sonraya randevu verildi. Bu ortada özel bir hastaneye başvuran bayanın yapılan muayenesinde bebeğin anne karnında hayatını kaybettiği belirlenmişti. Tekrar hastaneye dönen Betül A., bebeğini olağan doğumla meyyit olarak dünyaya getirmiş, eşi Fırat Aykaç da tıpkı gün polis merkezine giderek ’ihmali olduğunu’ öne sürdüğü doktor hakkında şikayetçi olmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin