Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Mart, 2022 18:01 tarihinde yayınlandı
0

Revize Edilen ‘Konverter-3’ İle Sıvı Çelik Üretim Kapasitesi 120 Tona Ulaştı

(Haber Merkezi) Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), Çelik Üretim Müdürlüğü bünyesinde yer alan Konverter-3’ün kapasite artırma revizyonunun tamamlanmasıyla sıvı çelik üretim kapasitesinin 120 tona ulaştığını bildirdi.
Fabrikadan yapılan açıklamada, yıllık 3,5 milyon ton sıvı çelik üretim hedefi ile çalışmalarını sürdüren şirketin, amaçları doğrultusunda yatırımlarını ve üretim alanlarının yenilenmesini sürdürdüğü ifade edildi.
Yenileme sonrası devreye alınan ve kapasite artışı sağlanan 1 numaralı yüksek fırının ardından ‘Konverter-3’te de kapasite artırma revizyonunun tamamlandığının aktarıldığı açıklamada, “Çelik Üretim Müdürlüğü’müz kapsamında yer alan ve 90 ton sıvı çelik üretim kapasitesine sahip Konverter-3’te, son yapılan yatırım ve yenileme çalışması sayesinde, 120 ton üretim kapasitesine ulaşılmıştır. Revizyon kapsamında, konverter gövdesi değişimi, cüruf tutma kurulumu ve tüm elektrik otomasyon sisteminin yenilenmesinin yanı sıra, konverter tahrik sistemi, sabit baca, soğutucular, gaz kanalları, yoğunlaştırıcılar, fan ve motor değişimleri yapılmıştır” denildi.
Yüksek karlılık döneminde yakaladığı başarıyı, ilerleyen yıllarda da sürdürülebilir hale getirmeyi hedefleyen KARDEMİR’in doğru, verimli ve zamanında yatırımları ile gelecek mali dönemler için önemli adımları attığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “3,5 milyon ton sıvı çelik üretim hedefimiz için önemli bir eşik sayılan Konverter-3 kapasite artırım çalışmalarımızın başarıyla tamamlanmasında emek harcayan tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Türk Çelik Sektörüne sağladığımız katkılar artarak devam edecektir.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
cay bahcesinde bulunan yavru karaca dograya birakildi JXVOOQXB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çay bahçesinde bulunan yavru karaca doğraya bırakıldı

Artvin’de çay hasadı yapan işçiler tarafından bulunan yavru karaca, kısa süreli bakımın ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Pınarlı Köyü’nde çay hasadı yapan işçiler, bahçede yalnız halde bulunan yavru karacayı fark etti. Bir süre çevrede inceleme yapan işçiler, yavru karacanın annesini göremeyince aç kalmış olabileceğini düşünerek bakımını üstlendi. Sütle beslenen yavru karacanın karnı doyuruldu. Daha sonra annesinin yakınlarda olabileceği ihtimalini değerlendiren işçiler, yavru karacayı bulunduğu bölgedeki doğal yaşam alanına bıraktı. İşçilerin bu kararı kısa sürede sonuç verdi. Bir süre sonra bölgeye gelen anne karacayı gören işçiler, yavrunun annesiyle yeniden buluşmasına tanıklık etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin