Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mayıs, 2015 14:49 tarihinde yayınlandı
0

Restore Edilen 251 Yıllık Taşhan Hizmete Açıldı

Safranbolu ilçesine bağlı Toprakcuma köyünde 1764 yapıldığı tahmin edilen ve Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Taşhan, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, törende yaptığı konuşmada, hanın yapılış tarihinin kesin olmamakla birlikte 1764 yılında yapıldığının kayıtlarda olduğunu belirterek, “2009 yılında burası Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetine alındı. 2013 yılında projesi yapıldı. Bugünde açılışını yapacağız. Bu hanın etrafında 19 tane dükkan var. Dükkanları da iş adamlarımıza kiraladık. Bu hanı yapmak ile bitmiyor. Burada bir planlama yapmak gerekir. Bir eser daha kurtarıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Konuşmanın ardından Taşhan, kurdelesi katılımcılar tarafından kesilerek hizmete açıldı.
Ünal Mühendislik tarafından restorasyonu yapılan 251 yıllık tarihi konak MÜSİAD Karabük Şubesi tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi ve İş Geliştirme Koordinasyon Merkezi olarak kullanmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafında kiralandı.
Törene, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur ve Yönetim Kurulu üyeleri ile diğer yetkililer katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin