Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy restorasyonların hızla devam ettiğini söyledi.
Çok sayıda çeşme ve tarihi binanın restorasyonunun Safranbolu Belediyesi tarafından yetiştirilen özel ekipler tarafından yapıldığını, uzman bir kadro ile restorasyonu yapılabilecek her evi, her konağı, her çeşmeyi teker teker incelediklerini, projeler ürettiklerini ve nihayetinde bu projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Aksoy “En büyük dileğimiz bizlere emanet edilen bu güzel maddi ve manevi varlıkları gelecek nesillere taşıyabilmek, onlarında nasıl sahip çıkacaklarını ve koruyacaklarını anlatabilmektir. Bu nedenle çalışmalarımıza ara vermeden büyük bir şevkle devam ediyoruz” dedi.
Başkan Aksoy, Aslanlar SAKEM binası önünde bulunan ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği tarihi çeşmede de incelemelerde bulundu.


Restorasyonlar Devam Ediyor
İŞKUR’dan kapsamlı saha çalışması
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürlüğü tarafından, İşgücü Piyasası Araştırması kapsamında kent genelinde saha çalışması yürütüldü. Çalışmalar çerçevesinde 260 iş yeri ziyaret edilerek iş gücü piyasasına ilişkin güncel veriler toplandı.
Karabük’te gerçekleştirilen araştırmada sektörlerin mevcut durumu, işverenlerin eleman ihtiyacı, açık iş talepleri ve meslek bazlı istihdam eğilimleri detaylı şekilde incelendi. Elde edilen verilerle bölgedeki iş gücü piyasasının mevcut yapısının ortaya konulması hedeflendi.
İŞKUR yetkilileri, saha çalışmalarından elde edilen verilerin analiz edilerek rapor haline getirileceğini, bu raporların ise istihdam politikalarının geliştirilmesine katkı sunacağını ifade etti. Ayrıca işveren ile iş arayan arasındaki uyumun güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

