Samsun’da çalıştığı restoranda müşteri tarafından bıçaklanan garson ağır yaralandı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Çay Mahallesi Samsun Adliyesi yanındaki bir restoranda dün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, restoranda çalışan garson Şaban A. (37), kimliği belirsiz şahsın bıçaklı saldırısına uğradı. Yaralanan Şaban A., ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak ameliyata alındı.
Polis kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan araştırmada bıçaklı saldırı olayıyla K.Ş. (19) ve M.A.S.’yı (39) yakalayarak gözaltına aldı. Olayda bıçak kullanan K.Ş.’nin 13 suç kaydının bulunduğu, M.A.S.’nin ise 5 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı.
İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’ndeki sorguları tamamlanan K.Ş. ve M.A.S. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.


Restoranda garsonun bıçaklanmasına 2 gözaltı
CEP YAKAN ETİKETLER
Karabük’te pazara çıkan vatandaşın filesi bu hafta da cep yaktı. Karabük Cuma Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları özellikle emekli vatandaşların bütçesini zorladı. Tezgâhlarda domatesin kilosu 130 ila 200 lira arasında değişirken, barbunya 400 liraya kadar çıkarak pazarın en pahalı ürünlerinden biri oldu.
Pazardaki güncel fiyatlar şöyle şekillendi:
- Domates: 130-200 TL
- Barbunya: 350-400 TL
- C.biber: 40 TL
- Kiraz: 150 TL
- Erik: 100 TL
- Dolmalık biber: 200 TL
- Bezelye: 200 TL
- Fasulye: 150 TL
- Yeni dünya: 100 TL
- Çilek: 170 TL
- Elma: 60 TL
- Muz: 120 TL
- Karpuz: 80 TL
- Kayısı : 75 TL
Pazarcı esnafı ise pazarda kalabalık olmasına rağmen alışverişin eskiye göre oldukça düşük olduğunu söylüyor. Özellikle emekli vatandaşların pazara geldiğini belirten esnaf, alım gücündeki düşüşe dikkat çekerek “Yoğunluk var ama alışveriş yok” yorumunda bulundu.
Domates fiyatlarındaki yükselişin temel nedeninin ürünün halen “telde domates” olması olduğu ifade edilirken, halde fiyatların da yüksek seyrettiği belirtildi. Esnaf, önümüzdeki 15-20 gün içerisinde piyasaya daha fazla ürün girmesiyle birlikte özellikle domates ve biber fiyatlarında gerileme bekliyor.
Yeni sezon ürünü olan barbunya ise henüz pazara yeni indiği için yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Pazarcılar, arz arttıkça fiyatların bir miktar aşağı çekilebileceğini düşünüyor.

