Samsun’da çalıştığı restoranda müşteri tarafından bıçaklanan garson ağır yaralandı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Çay Mahallesi Samsun Adliyesi yanındaki bir restoranda dün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, restoranda çalışan garson Şaban A. (37), kimliği belirsiz şahsın bıçaklı saldırısına uğradı. Yaralanan Şaban A., ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak ameliyata alındı.
Polis kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan araştırmada bıçaklı saldırı olayıyla K.Ş. (19) ve M.A.S.’yı (39) yakalayarak gözaltına aldı. Olayda bıçak kullanan K.Ş.’nin 13 suç kaydının bulunduğu, M.A.S.’nin ise 5 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı.
İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’ndeki sorguları tamamlanan K.Ş. ve M.A.S. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.


Restoranda garsonun bıçaklanmasına 2 gözaltı
Karabük’te 992 kazada 24 kişi hayatını kaybetti
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2025 yılı Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri’ne göre Karabük’te meydana gelen trafik kazalarında 24 kişi yaşamını yitirirken, bin 427 kişi yaralandı.
TÜİK verilerine göre Karabük genelinde yıl içerisinde toplam 992 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 24 kişi hayatını kaybederken, bin 427 kişi de yaralandı. Açıklanan rakamlar, kentte trafik güvenliği konusunda dikkat çeken tabloyu ortaya koydu.
Batı Karadeniz illeri arasında yer alan Karabük’teki can kaybı sayısı dikkat çekerken, komşu illerde de benzer sonuçlar yaşandı. Zonguldak’ta 7 bin 576 kazada 28 kişi hayatını kaybederken 2 bin 704 kişi yaralandı. Bartın’da ise 657 kazada 13 kişi yaşamını yitirirken, bin 14 kişi yaralandı.
Türkiye genelinde ise 2025 yılı boyunca 288 bin 321 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 6 bin 35 kişi hayatını kaybederken, 403 bin 937 kişi yaralandı.

