Reklam
Reklam
RES jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
18 Nisan, 2024 14:55 tarihinde yayınlandı
0

Restoran ve Kafeler Boykot Edilecek

Restoran ve kafelerdeki fahiş yemek fiyatlarına tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları boykot çağrısı yaptı. Fahiş fiyata boykotun ilk adımı bu hafta sonu atılacak.

Yiyecek içecek fiyatlarının fahiş oranda artmasına tepkiler dalga dalga büyüyor. Vatandaşlar Cumartesi ve Pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı.

Yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısı yüzünden, artık dışarıda yemek yemek hayal olurken, fahiş fiyatlar yüzünden ne kahvaltı ne de akşam yemeği yenebilir durumda değil.

Özellikle dar gelirliler duruma fazlasıyla tepki gösteriyor ve bu gidişat bir hareketi de beraberinde getirdi. Sosyal medyada örgütlenen vatandaşlar 20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı aldı.

Bir kişilik serpme kahvaltının 1000 lirayı bulması, bir fincan kahve içmenin bile maliyetinin 150 liraya ulaşması öfkeyi ve tepkiyi beraberinde getirdi.

Ayrıca porsiyon oranlarının küçülmesi, fiyatların artmasını da engellemedi. Artık porsiyonlar ne kadar küçük olsa da fiyatlar yine de yüksek.

Vatandaşlar  tepkisini sosyal medyada başlattığı #boykot hareketiyle gösteriyor. (Ramazan Öztürk)

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede alkollu surucu jandarma aracina carpti ehliyetine el konuldu EmrBn9iH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de alkollü sürücü jandarma aracına çarptı, ehliyetine el konuldu

Gümüşhane’de alkollü sürücünün kullandığı otomobil, İl Jandarma Komutanlığı’na girmeye çalışan jandarma aracına çarptı. Kazada yaralanan olmazken sürücünün ehliyetine el konuldu.

Kaza, gece saatlerinde Yenimahalle Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Gümüşhane’den Bayburt istikametine seyir halinde olan O.K. idaresindeki 29 AAU 305 plakalı otomobil, karşı yönden gelerek Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na giriş yapmak isteyen, içerisinde jandarma personelinin bulunduğu 29 JAA 057 plakalı araca yandan çarptı.

Kazada jandarma aracı içerisinde bulunan 2 personel ile otomobilde bulunan sürücü O.K. ve 1 yolcu kazayı yara almadan atlattı. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaptığı kontrolde otomobil sürücüsü O.K.’nin 0,79 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu belirlenen sürücünün ehliyetine el konulurken, O.K. ifadesinin alınması için emniyete götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin