Restoran çalışanından hayat kurtaran müdahale - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Şubat, 2024 15:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Restoran çalışanından hayat kurtaran müdahale

Karabük’te soluk borusuna yiyecek kaçan çocuk, restoran çalışanı tarafından Heimlich Manevrası ile kurtarıldı.

Olay İstasyon Caddesinde 44 yıldır faaliyet gösteren restoranda meydana geldi. Geçtiğimiz günlerde ailesiyle birlikte ailesiyle birlikte restorana gelen bir çocuğun soluk borusuna yiyecek kaçtı. Panikleyen çocuğun yardımına restoran çalışanı Ferdi Kanış(40) yetişti. Çalışanın “Heimlich manevrası” yöntemi müdahalesiyle çocuk yeniden rahatça nefes almaya başladı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Olayla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine bilgi veren Ferdi Kanış, “Pazar günü böyle bir olay hadise oldu. Çocuk 10-11 yaşlarındaydı. Annesi bir anda panikle ‘Oğlumu kurtarın, oğlum ölüyor’ diye bağırdı. Bende o an refleksle koştum. İki defa Heimlich müdahalesi yaptım. Sonra çocuğun ensesine biraz dokundum. Çocuk ‘Ağabey tamam çıktı’ deyince lavaboya götürdüm. Elini yüzünü yıkadım” dedi.
Kanış, olay sırasında çocuğun hamile annesinin de paniklediğini ve dışarı çıkartarak sakinleştirdiklerini belirterek, Heimlick manevrasını restoran sahibinin aldırdığı ilk yardım eğitiminde öğrendiğini söyledi.

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kayan mahalleye konteyner destegi ZRhh2MZO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kayan mahalleye konteyner desteği

Trabzon’un Arsin ilçesi Çubuklu Mahallesi’nde heyelan nedeniyle ‘1. derece afet bölgesi’ ilan edilen ve 25 ev ile 1 caminin tahliye edildiği alanda, kamulaştırma sürecinin tamamlanmasının ardından afetzedeler için konteynerler yerleştirilirken, kalıcı konutların yapımı için ihale sürecine geçilmesi planlanıyor.

Trabzon’un Arsin ilçesine bağlı Çubuklu Mahallesi’nde heyelan nedeniyle ‘1. derece afet bölgesi’ ilan edilen alanda yürütülen çalışmalar sürüyor. 25 ev ve 1 caminin tahliye edildiği mahallede, afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla geçici konteynerler yerleştirildi. 2019 yılından itibaren etkili olan heyelanlar sonucu zemin yapısının bozulduğu mahallede, beton yollarda derin yarıklar oluşmuş, çok sayıda evde ciddi hasar meydana gelmişti. AFAD ve ilgili kurumların incelemelerinde zeminde su varlığı tespit edilirken, süreç içerisinde afet bölgesi 300 dönümü aşacak şekilde genişledi. Bölgede yaşayan ve özellikle fındık arazilerine bağlı geçimini sürdüren vatandaşlar için geçici barınma alanları oluşturuldu. AFAD tarafından tahsis edilen konteynerler araziye yerleştirilirken, vatandaşların yaz aylarında tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için geçici yaşam alanı sağlandı. Heyelan riski taşıyan yapıların bulunduğu alan için yıkım kararı alınırken, yapıların kaldırılmasının ardından bölgenin tarım arazisi olarak değerlendirilmesi planlanıyor.

“Bölgede bir yıkım kararı alındı”

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, fındık ve tarım arazisi olan vatandaşlar için geçici olarak konteyner desteği sağlandığını belirterek “Arsin Çubuklu mahallemizde meydana gelen toprak kaymasından kaynaklı 25 ev ve 1 caminin olduğu alan afet bölgesi ilan edilmişti. İlerleyen süreçlerde geçen yıl kamulaştırması yapıldı. Süreci takip ediyoruz. AFAD Başkanlığı ile istişare içerisindeyiz. En kısa zamanda ihalesi yapılarak hak sahipleri için konutlar yapılacak. Mağduriyet böylelikle giderilmiş olacak. O bölgede geçtiğimiz ay içerisinde AFAD ile afetzedelere tahsis edilen konteynerlerin arazi üzerinde yerleştirmelerini yaptık. Orada yaşayan insanlara geçici olarak bu imkanı sağlamış olduk. Orada hak sahibi olan herkesin fındık arazisi var. Yaz aylarında o arazileri ve tarlalarını işlemek isteyen vatandaşlarımıza kendilerini idame ettirebilecekleri geçici alan sağladık. Bölgede bir yıkım kararı alındı. Yıkıldıktan sonra ilerleyen süreçlerde tarım arazisi olarak değerlendirilmesi yapılacak” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin