blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Resmi Gazete’de yayımlandı: Samsun’un yeni tramvay hattını bakanlık yapacak

SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Şehir Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesine tramvay hattı yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesine dair kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını açıkladı.
Samsun Şehir Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tramvay Hattı’nın yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesine dair karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 31 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Hattın 2025 yılı Cumhurbaşkanlığı yatırım programında yer alması ve bu 5 yıllık dönem içerisinde yapım çalışmalarını tamamlayarak hizmete alınması hedefleniyor.

“Kuzey-güney ekseninde bir ulaşım hattına kavuşmuş olacağız”
Karar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Halit Doğan, “Samsun Şehir Hastanesi’ne erişimi sağlamanın yanı sıra İlkadım ilçemizden de kuzey-güney ekseninde bir ulaşım hattına kavuşmuş olacağız. Bu şekilde Canik ve İlkadım ilçelerimizde alternatif ulaşım hatlarını hayata geçirmeyi ve hemşehrilerimizin konforlarını arttırmayı hedefliyoruz. Kamu Kampüsü alanına da tramvay bağlantısı sağlayacak projemizle, şehrimizin İlkadım ilçesindeki 33 km’lik alanı da tramvay hattına bağlamış olacağız. Samsun’umuzun ulaşım ağını, hızını ve hemşehrilerimizin konforunu daha ileri taşıyacak proje; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’a verdiği önemin ve merkezi hükümetle yerel yönetimlerin uyumlu çalışmalarının önemli bir örneğidir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş’a genel başkan yardımcılarımıza, milletvekillerimize ve çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.
Yeni hafif raylı sistem hattının devreye girmesi ile doğu-batı ekseninde tramvay hattına sahip olan Samsun’a kuzey-güney tramvay hattı da eklenmiş olacak. 11 istasyonlu hattın uzunluğu ise 10,2 kilometre olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ekmek aracı traktöre çarptı: 2 yaralı

Bartın-Amasra karayolunda meydana gelen kazada ekmek aracı önünde seyir eden traktörün römorkuna çarptı. Kazada bariyer ve araç ortasına sıkışan şoför ile römorktan düşen bir kişi yaralandı.
Bartın-Amasra karayolu Uğurlar Kavşağı yakınlarında meydana gelen kazada, Amasra’dan Bartın’a seyir eden R.K yönetimindeki ekmek aracı, tıpkı istikamette giden H.K. yönetimindeki traktörün römorkuna arttan çarptı. Çarpışmanın tesiriyle traktör römorkunda bulunan E.D, yola düşerek yaralandı. Devrilen ekmek aracı ise bariyerlere çarparak durabildi. Aracın şoförü R.K. ise bariyerle araç ortasına sıkıştı. Olay yerine sevk edilen kurtarma gruplarının yürüttüğü ağır çalışma sonucunu yaralı sıkıştığı yerden kurtarıldı.
Yaralılar R.K ve E.D, ambulansla Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Her iki yaralınında sıhhat durumunun güzele gittiği öğrenilirken, traktör şoförünün ise kazayı hafif sıyrıklarla anlattığı belirtildi.
Kaza nedeniyle ulaşımın denetimli sağlandığı yol, araçların kaldırılmasının akabinde yine ulaşıma açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin