Reklam
Reklam
resmi gazetede yayimlandi samsunun yeni tramvay hattini bakanlik yapacak WVbzl7Xh jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Resmi Gazete’de yayımlandı: Samsun’un yeni tramvay hattını bakanlık yapacak

SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Şehir Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesine tramvay hattı yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesine dair kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını açıkladı.

Samsun Şehir Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tramvay Hattı’nın yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesine dair karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 31 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Hattın 2025 yılı Cumhurbaşkanlığı yatırım programında yer alması ve bu 5 yıllık dönem içerisinde yapım çalışmalarını tamamlayarak hizmete alınması hedefleniyor.

“Kuzey-güney ekseninde bir ulaşım hattına kavuşmuş olacağız”

Karar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Halit Doğan, “Samsun Şehir Hastanesi’ne erişimi sağlamanın yanı sıra İlkadım ilçemizden de kuzey-güney ekseninde bir ulaşım hattına kavuşmuş olacağız. Bu şekilde Canik ve İlkadım ilçelerimizde alternatif ulaşım hatlarını hayata geçirmeyi ve hemşehrilerimizin konforlarını arttırmayı hedefliyoruz. Kamu Kampüsü alanına da tramvay bağlantısı sağlayacak projemizle, şehrimizin İlkadım ilçesindeki 33 km’lik alanı da tramvay hattına bağlamış olacağız. Samsun’umuzun ulaşım ağını, hızını ve hemşehrilerimizin konforunu daha ileri taşıyacak proje; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’a verdiği önemin ve merkezi hükümetle yerel yönetimlerin uyumlu çalışmalarının önemli bir örneğidir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş’a genel başkan yardımcılarımıza, milletvekillerimize ve çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

Yeni hafif raylı sistem hattının devreye girmesi ile doğu-batı ekseninde tramvay hattına sahip olan Samsun’a kuzey-güney tramvay hattı da eklenmiş olacak. 11 istasyonlu hattın uzunluğu ise 10,2 kilometre olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda aranan 1 sahis yakalandi Ufn5GwSw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da aranan 1 şahıs yakalandı

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimde hakkında yakalama kararı bulunan 1 şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirile denetimde, bin 292 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılırken, 331 araç kontrol edildi. Denetimlerde çeşitli suçlardan aranması bulunan 1 şahıs yakalanırken, trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 7 araca idari para cezası uygulandı.

Öte yandan, ekiplerin yaptığı kontrollerde 2 iş yeri ile 8 şahsa, 5326 Sayılı Kabahatler

Bizi sosyal medyadan takip edin