karabuk
İmsak 05:48
Güneş 07:13
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:50
Yatsı 20:09
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
resmi gazetede yayimlandi samsunun yeni tramvay hattini bakanlik yapacak wX69aPZa jpg
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Resmi Gazete’de yayımlandı: Samsun’un yeni tramvay hattını bakanlık yapacak

SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Şehir Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesine tramvay hattı yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesine dair kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını açıkladı.
Samsun Şehir Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tramvay Hattı’nın yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesine dair karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 31 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Hattın 2025 yılı Cumhurbaşkanlığı yatırım programında yer alması ve bu 5 yıllık dönem içerisinde yapım çalışmalarını tamamlayarak hizmete alınması hedefleniyor.

“Kuzey-güney ekseninde bir ulaşım hattına kavuşmuş olacağız”
Karar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Halit Doğan, “Samsun Şehir Hastanesi’ne erişimi sağlamanın yanı sıra İlkadım ilçemizden de kuzey-güney ekseninde bir ulaşım hattına kavuşmuş olacağız. Bu şekilde Canik ve İlkadım ilçelerimizde alternatif ulaşım hatlarını hayata geçirmeyi ve hemşehrilerimizin konforlarını arttırmayı hedefliyoruz. Kamu Kampüsü alanına da tramvay bağlantısı sağlayacak projemizle, şehrimizin İlkadım ilçesindeki 33 km’lik alanı da tramvay hattına bağlamış olacağız. Samsun’umuzun ulaşım ağını, hızını ve hemşehrilerimizin konforunu daha ileri taşıyacak proje; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’a verdiği önemin ve merkezi hükümetle yerel yönetimlerin uyumlu çalışmalarının önemli bir örneğidir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş’a genel başkan yardımcılarımıza, milletvekillerimize ve çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.
Yeni hafif raylı sistem hattının devreye girmesi ile doğu-batı ekseninde tramvay hattına sahip olan Samsun’a kuzey-güney tramvay hattı da eklenmiş olacak. 11 istasyonlu hattın uzunluğu ise 10,2 kilometre olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
once darbettiler ardindan tabancayla vurup kactilar 1 agir yarali D2BHYW8x
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Önce darbettiler, ardından tabancayla vurup kaçtılar: 1 ağır yaralı

Çorum’da kimliği belirsiz saldırganlar tarafından darbedildikten sonra tabancayla vurulan bir kişi ağır yaralandı.
Olay, gece saatlerinde Fen Lisesi 3. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.E. isimli kişi, henüz kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından darbedildi. Şüpheliler daha sonra tabancayla ateş ederek A.E.’yi ağır yaraladı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Darp sonucu bacağı kırılan ve vücudunun çeşitli noktalarına 2 mermi isabet ettiği belirlenen yaralı, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan yaralının tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin