Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Ekim, 2021 10:56 tarihinde yayınlandı
0

Resim öğretmenleri ile değerlendirme ve istişare toplantısı

İÖğrencilerin sosyal ve kültürel yönlerinin geliştirilmesi, sanatsal etkinliklere katılımlarının artırılması amacıyla İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Başkanlığında, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Dursun Yeşiloğlu’ nun katılımı ile Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda Karabük Merkez ve İlçe Resim öğretmenleri ile değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda gündeme dair konular üzerinde değerlendirmelerde bulunulurken öğretmenler fikir ve görüşlerini bildirerek, bu süreçte yaptıkları ve planladıkları proje ve uygulamaları hakkında bilgi verdiler.

Öğrencilerde var olan yeteneklerin keşfedilip, geliştirilmesinin önemini vurgulayan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; “Sanat, bilim ile beraber ilerler. Ülkemizin her meslekte bakıp görebilen, duyup algılayabilen, yorumlayabilen insan gücüne ihtiyacı var. Bu sanatla mümkündür. Öğrencilerimizi yeteneklerine göre gerekli yönlendirmeleri yapalım. Çocuklarımızın zeka gelişiminde en önemli ayaklardan birinin görsel zeka gelişimi olduğunu biliyoruz. Görsel zekası gelişmiş öğrencilerimiz diğer temel derslerde de başarılı oluyorlar ve bu durum onların akademik başarılarına da direkt etki ediyor. Çocuklarımızın görsel zeka gelişimi içinse görsel sanatlar öğretmenlerimize çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Sanatla uğraşan öğrenci kendine güvenir, olumlu düşünür doğru karar alır, sağlıklı ve karakterli bir birey olarak toplumda yer alır.” ifadelerini kullandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin