Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Bartın, Karabük ve Zonguldak ilinde görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle iftar sofrasında buluştu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesinde basın mensuplarının katılımıyla ’’Geleneksel İftar Buluşmaları’’ programı düzenlendi. Programa BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un yanı sıra rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ve Prof. Dr. Sevim Çelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş ile Bartın, Karabük, Zonguldak il ve ilçelerinde görev yapan basın mensupları yoğun katılım gösterdi. İftar programında bir konuşma yapan Rektör Uzun, BARÜ’nün vizyon projeleri ve yürütülen bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Rektör Uzun, BARÜ’nün ulusal ve uluslararası başarılarından bahsederek, “Henüz genç bir Üniversite olmamıza rağmen tüm bileşenlerimizle ‘Üreten Üniversite’ vizyonuyla ses getiren çalışmalara imza atıyoruz. Akademik insan kaynağımızın başarılarıyla dünyanın saygın sıralama kuruluşlarında önemli dereceler elde ederken öğrencilerimizin başarılarıyla da en çok proje üreten yükseköğretim kurumları arasında yer alarak gücümüze güç katıyoruz” dedi.
Elde edilen kazanımların artırılarak geleceğe taşınmasının önemine değinen Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak her geçen gün büyüyor, gelişiyor ve kazanımlarımızın üstüne yenilerini ekleyerek yarınlara kararlı adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Bu başarılara güç birliği yaptığımız paydaşlarımızla ulaşıyoruz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada uyumlu bir şekilde hep beraber Bartın iline ve bölgemize değer katarak yarınlara taşıyacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.
Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi
Otomobil 50 metreden şarampole uçtu: 2 kişi araçtan atlayarak kurtuldu
Karabük’te freni boşalan otomobil, yaklaşık 50 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Araçta bulunan 2 kişi ise atlayarak kurtuldu.
Kaza, Üniversite Mahallesi Efsanur Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Habibullah Ş. idaresindeki 74 AAB 181 plakalı Fiat Tofaş marka otomobil, park halindeyken iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metrelik yükseklikten aşağı yuvarlandı.
Kazada otomobil hurda yığınına dönerken, sürücü Habibullah Ş. ile yanında bulunan C.B. araçtan atlayarak kazadan yaralı kurtuldu. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerince merdivenle bulundukları yerden alınan yaralılar, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (KEAH) kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

