Nurettin Acar tarafından
22 Nisan, 2020 12:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Polat’tan 23 Nisan Bayramı mesajı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100’üncü kuruluş yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Prof. Dr. Refik Polat mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimizin azim ve kararı ile açılan ve ulusal egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Milletimiz, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla birlik ve beraberliğinden ödün vermeden bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğini temsil eden TBMM, kurulduğu günden bu yana milletin iradesi doğrultusunda azimle çalışmaya devam etmektedir. TBMM'nin açıldığı bu özel günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilmesi Türkiye Cumhuriyeti'nin, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Gazi M. Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla yâd ediyorum. Ayrıca Cuma günü başlayacak olan mübarek Ramazan ayının, dünyanın ve ülkemizin zor zamanlardan geçtiği bugünlerde barış, kardeşlik, sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ekim, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Taşköprü ekibinden Antalya’da önemli incelemeler

Taşköprü Mahallî İklim Aksiyonu Projesi grubu,Pompeiopolis Antik Kenti’nin tanıtımında yeni stratejiler geliştirilmesi hedefiyle Side Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen ve Taşköprü Kaymakamlığı, Taşköprü Belediye Başkanlığı ile Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iştirakinde yürütülen "Taşköprü Mahallî İklim Aksiyonu Projesi" kapsamında Antalya’ya saha ziyareti gerçekleştirildi. Taşköprü Eğitim Derneği uyumunda düzenlenen seyahatte, iklim değişikliğinin mahallî tesirlerini, tarihi miras üzerindeki yansımalarını ve turizmde sürdürülebilirlik bahislerini yerinde gözlemlendi.
Proje grubu, Antalya’nın dünyaca ünlü tarihi alanı Side Antik Kentinde incelemelerde bulunarak, iklim değişikliğinin antik yapılar üzerindeki tesirlerini kıymetlendirdi.
Ziyaret kapsamında, Taşköprü Pompeiopolis Antik Kenti ile Side Antik Kenti ortasında karşılaştırmalar yapılarak, kültürel mirasın korunması ve tanıtımı hususlarında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Aspendos Amfi Tiyatro, Perge Antik Kenti, Düden Şelalesi ve Antalya Kaleiçi üzere tarihi ve doğal hoşlukları de ziyaret eden takım, turizmin sürdürülebilir idaresi, tanıtım faaliyetleri ve etraf şuuru mevzularında müşahedeler yaptı.
Ziyaret sayesinde, Pompeiopolis Antik Kenti’nin tanıtımında yeni stratejiler geliştirilmesi ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin