Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Aralık, 2015 13:53 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Polat”a KBÜELAR Takımı’ndan Ziyaret

Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı üyeleri Üniversite Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı KBÜELAR Akademik Danışmanı Prof. Dr. Raif Bayır, Mekatronik Mühendisliği Arş. Gör. Tuncay Soylu eşliğinde Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette KBÜELAR Takımı’nın çalışmalarına her zamana destek vereceğini belirten Rektör Prof. Dr. Refik Polat, ekibe Üniversiteyi gururla temsil ettikleri için teşekkür etti ve Elektrikli Araç Takımı üyeleri KBÜELAR’a başarı dilekleri ile ziyaret sona erdi.
KBÜELAR ekibi her sene Aralık ayında Japonya Tokyo’da yapılan, bu sene 27. kez düzenlenen All Japan Sumo Robot Tournament’e katılacak. Bu turnuva 2012 yılına kadar Japonya ulusal sumo robot şampiyonunu belirlemek için yapılmaktayken, 2013 yılından itibaren Japonya dışından gelen katılımcıların artmasıyla turnuva uluslararası kimlik kazanmış ve turnuva yönetimi Japonya ulusal yarışmasını, uluslararası yarışmadan ayırmıştır. Uluslararası yarışmaya katılabilmek için her ekip kendi ülkelerinde düzenlenen belirlenmiş sumo robot organizasyonlarında dereceye girmesi gerekmektedir. Üniversitemiz Robot Kulübü, 2015 yılında düzenlenen MEB Robot Yarışması’nda 1. ve 3. olmuştur. Elde edilen dereceler ile All Japan Sumo Robot Turnuvasına 2 kontenjan hakkı kazanarak ülkemizi ve Üniversitemizi yurtdışında temsil edecektir.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saganak sonrasi cayin debisi yukseldi yuruyus koprusu sele kapildi RLgheKsV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Sağanak sonrası çayın debisi yükseldi, yürüyüş köprüsü sele kapıldı

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde sağanak yağış sonrası Şehriban Çayı’nın debisinin yükselmesiyle yürüyüş köprüsü sele kapıldı.

Meteoroloji Kastamonu İl Müdürlüğünün turuncu kodla uyarıda bulunduğu kentte sağanak yağış zaman zaman etkisini sürdürüyor. Azdavay ilçesine bağlı Alı köyü sınırlarında bulunan yürüyüş köprüsü, Şehriban Çayı’nın debisinin yükselmesi sonucu çöktü. Bir süre sonra köprü sel sularına kapılarak sürüklendi.

Köy Muhtarı Şenol Baş, Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü tarafından 2021 yılında Şehriban Çayı’nda dere ıslah çalışması için proje hazırlandığını söyledi. Baş, projenin aradan geçen sürede hayata geçirilmediğini belirterek, dere ıslah çalışmasının bir an önce başlatılmasını talep etti.

Öte yandan vatandaşların kullandığı tarihi ahşap köprü, 2021 yılında Kastamonu’nun birçok ilçesini etkileyen sel felaketinde yıkılmıştı. Asırlık köprünün benzeri, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından 2024 yılında aslına uygun şekilde yeniden inşa edilerek hizmete açılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin