Rektör Polat”a KBÜELAR Takımı’ndan Ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Aralık, 2015 13:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Polat”a KBÜELAR Takımı’ndan Ziyaret

Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı üyeleri Üniversite Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı KBÜELAR Akademik Danışmanı Prof. Dr. Raif Bayır, Mekatronik Mühendisliği Arş. Gör. Tuncay Soylu eşliğinde Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette KBÜELAR Takımı’nın çalışmalarına her zamana destek vereceğini belirten Rektör Prof. Dr. Refik Polat, ekibe Üniversiteyi gururla temsil ettikleri için teşekkür etti ve Elektrikli Araç Takımı üyeleri KBÜELAR’a başarı dilekleri ile ziyaret sona erdi.
KBÜELAR ekibi her sene Aralık ayında Japonya Tokyo’da yapılan, bu sene 27. kez düzenlenen All Japan Sumo Robot Tournament’e katılacak. Bu turnuva 2012 yılına kadar Japonya ulusal sumo robot şampiyonunu belirlemek için yapılmaktayken, 2013 yılından itibaren Japonya dışından gelen katılımcıların artmasıyla turnuva uluslararası kimlik kazanmış ve turnuva yönetimi Japonya ulusal yarışmasını, uluslararası yarışmadan ayırmıştır. Uluslararası yarışmaya katılabilmek için her ekip kendi ülkelerinde düzenlenen belirlenmiş sumo robot organizasyonlarında dereceye girmesi gerekmektedir. Üniversitemiz Robot Kulübü, 2015 yılında düzenlenen MEB Robot Yarışması’nda 1. ve 3. olmuştur. Elde edilen dereceler ile All Japan Sumo Robot Turnuvasına 2 kontenjan hakkı kazanarak ülkemizi ve Üniversitemizi yurtdışında temsil edecektir.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta trafik kazasi kamerada 2 yarali MX9j33eC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta trafik kazası kamerada: 2 yaralı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgilere göre, C.E. idaresindeki 67 TN 846 plakalı otomobil, karşı yönden gelen M.T. yönetimindeki 21 AGU 680 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada sürücü C.E. ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Yaralıların tedavisine başlanırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin