Reklam
Reklam

Rektör Polat “ Üniversitemiz sürekli gelişme içerisinde”

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Ağustos, 2017 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Metin Kaya ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile Bölgenin Sesi Gazetesi Sahibi Ahmet Gölbek  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Refik Polat ile bir araya geldi.Basın mensupları ile bir süre sohbet eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Refik Polat,bu yıl ki öğrenci sayısı hedefinin 56 bin civarında olacağının belirtti

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat,  Karabük Üniversitesinin sürekli gelişme içerisinde olduğunu söyledi Karabük Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Metin Kaya ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile Bölgenin Sesi Gazetesi Sahibi Ahmet Gölbek  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Refik Polat ile bir araya geldi.Basın mensupları ile bir süre sohbet eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Refik Polat,Karabük Üniversitesinin sürekli olarak gelişme içinde olduğunu belirterek,bu yıl ki öğrenci sayısı hedefinin 56 bin civarında olacağının belirtti.

Kampus alanında ki öğrenci sayısını 25 bin civarında tutmak olduğunu ve geriye kalan öğrencileri İlçelere dağıtmak istediklerinin altını çizen Rektör Polat,”2015 yılında 40 binlere yakın olan öğrenci sayımız bu yıl itibarı ile 56 bin civarına yükseliyor.Tabi ki öğrenci sayımızın artmasıyla birlikte bizim de yoğun tempoda ki çalışmalarımız devam ediyor. Zaman içinde Karabük Üniversitesi Kampus alanında ki öğrenci sayımızı 25 binlerde tutup geri kalan öğrencilerimizi İlçelerimizde değerlendirmek istiyoruz. Şu anda Safranbolu İlçemizde 15 bin öğrencimiz var.Diğer İlçelerimizde ki öğrenci sayılarımızı artırmak için bazı yeni bölümler açmayı hedefliyoruz.Bu kapsamda da önümüzde ki dönemlerde 20’e yakın yeni bölüm açma çabamız olacak. Diğer yandan Üniversitemiz kampus alanı çok yakında hafriyat alanına dönecek. Bir dizi yeni yapılarla birlikte Stadyumu yeniden elden geçireceğiz.Bu çalışmalar için de önemli ölçüde bütçelere ihtiyacımız var.Bununla ilgili de Ankara’da ki ilgili bakanlıklarımızla temaslarımız sürüyor.Amacımız Karabük Üniversitesini en tepelere yükseltmek. Diş hekimliği Fakültemizi Bayır mahallede inşaatı devam eden diş hastanesi yanında ki binada faaliyete sokacağız. Benim isteğim Üniversitemizi biraz daha şehirle kucaklaştırmak.Bu bölümümüzle ilgili hocalarımızla görüşmelerimiz sürüyor.Umarım en kısa zamanda Diş hekimliği fakültemizi de hizmete almış oluruz”dedi.

 

SAFRANBOLU KAYMAKAMLIK BİNASINI İSTEDİK

Son olarak Safranbolu Kaymakamlık binası için Karabük Valisi Kemal Çeber ve Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer ile bir dizi görüşmeleri olduğunu belirten Rektör Polat,”Safranbolu Kaymakamlık binasına çok ihtiyacımız var.Bununla ilgili sayın Valimiz ve Safranbolu kaymakamımızdan isteğimiz oldu.Umarım yeni bir Kaymakamlık binasının bulunması sonrası bize yardımcı olurlar”

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Trabzon’da seyir halindeki dolmuş minibüsü alevlere teslim oldu

trabzonda seyir halindeki dolmus minibusu alevlere teslim oldu RzHXOhdp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde havalimanı yakınlarında seyir halindeki dolmuş minibüsünde çıkan yangın paniğe neden oldu. Sürücünün aracı yol kenarına çekerek yolcuları tahliye etmesi olası bir facianın önüne geçti.

Edinilen bilgiye göre, Pelitli Mahallesi’nde havalimanı yakınındaki yolda seyir halinde bulunan dolmuş minibüsünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Aracından dumanların yükseldiğini fark eden sürücü, minibüsü kontrollü şekilde yol kenarına çekti. Sürücü, minibüste bulunan yolcuları ve kendisini kısa sürede tahliye ederken, alevler kısa sürede tüm aracı sardı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri sevk edilirken, yoldan geçen bir beton şirketine ait mikser yangına müdahale etti. Söndürülen minibüs kullanılamaz hale gelirken, yangında yaralanan olmadı.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin