Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Rektör Polat, Öğrencilerle Birlikte Yemekhaneyi Denetledi

Gündem Yayın: 22.02.2017 13:55
Yazar:
Rektör Polat, Öğrencilerle Birlikte Yemekhaneyi Denetledi

 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Üniversite yönetimi ve öğrencilerle birlikte akademisyen ve çalışanlar ile öğrencilerin yemek yediği Üniversite yemekhanesini denetledi.

Haber verilmeden yapılan denetimde yemeklerin pişirildiği, sebzelerin, etlerin ve diğer gıdaların muhafaza edildiği bölümler tek tek gezildi. Yapılan incelemede personel hijyeni, yemekhanenin kullanım alanının temizliği ve hijyeni, kullanılan malzemelerin gıdaya uygunluğu ve muhafazası kontrol edildi.

Denetimin ardından Rektör Prof. Refik Polat ve beraberindeki Üniversite yönetimi, öğrencilerle yemekhanede bir süre oturarak yapılan incelemeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

DENETİMDE ÇOK OLUMSUZ BİR DURUMLA KARŞILAŞILMADI

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Refik Polat, basına açıklamalarda bulunarak denetimlerde çok olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını, bazı kullanılmış ürünlerin ağzı açık olduğunu ve bekletildiğini, bu konuda da gerekli uyarıları yaptıklarını söyledi. Rektör Polat “Biz yönetim olarak zaten sürekli bu denetimleri yapıyoruz ama bizim isteğimiz öğrencilerimizin de bu denetime katılması ve içlerinin rahat olmasıydı. Kendi gözleriyle görmelerini istedik. Öğrencilerin tüm tespitlerine göre yaptırımlarımız olacak. Onlar bizleri doğru yönlendirecektir” dedi.

ÖĞRENCİLER, ÜNİVERSİTEDE VERİLEN BÜTÜN HİZMETLERİ DENETLEYEBİLECEK

Öğrencilere sunulan her hizmetin denetlenebilir olması gerektiğini de söyleyen Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Üniversite yönetimi olarak göreve geldiklerinden bu yana şeffaflığa büyük önem verdiklerini belirtti. Rektör Polat, bugünden itibaren öğrencilerin gün içerisinde istedikleri zaman yemekhaneye gelip denetim yapabileceklerini de belirterek gördükleri herhangi bir olumsuz durumda şikayetlerini bildirmelerini istedi.

“DOMUZ ETİNDEN NE KADAR SAKINILIYORSA, KUL HAKKINDAN DA O KADAR SAKINMAK GEREK”

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Üniversitenin her alanında olduğu gibi gerekli özenin öğrencilerin beslenmelerinde de gösterilmesi gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Biz toplumsal olarak yaşamımızın her alanında helal yaşamı ön plana çıkarmalıyız. Her zaman söylediğim bir şey var, bizim toplumumuzda domuz eti haram diye kimse yemez ama kul hakkına gelince kimsenin umurunda olmuyor. Ben istiyorum ki domuz etinden ne kadar sakınıyorsak bundan daha fazla kul hakkından da sakınmak lazım. Bu çocukların hepsi bizim çocuğumuz. Hak ettikleri değeri Üniversitenin her alanında olduğu gibi beslenmelerinde de sağlamalıyız.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane dağlarına 3 kızıl geyik daha salındı

Dünya Yayın: 04.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane dağlarına 3 kızıl geyik daha salındı

Coğrafyasının yüzde 60’ını dağların oluşturduğu Gümüşhane’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından “Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi” kapsamında 3 kızıl geyik daha doğaya salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’dan Gümüşhane’ye nakledilen 3 adet erkek kızıl geyik Gümüşhane’de yeni yaşam alanına bırakıldı.

Gümüşhane’de daha önce bölgeye salınan ve doğaya uyum sağlayan geyiklerin artan sayılarının dişi ağırlıklı olduğu ve erkek birey sayısının geride kaldığının gözlemlenmesinin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Kızıl Geyik Üretme İstasyonu’ndan alınan 3 adet erkek kızıl geyik nakli gerçekleştirildikten sonra araç gelir gelmez daha önce bırakıldığı ormanlık alana bırakıldı.

Türkiye’nin en büyük kara memelerinden birisi olan Kızıl Geyikler Gümüşhane’ye ilk olarak 2013 yılında bırakılmış, yapılan takip ve izlemeler sonucunda bölgeye uyum sağlayarak yaşamlarına devam ettiklerinin belirlenmesinin ardından sayıları artırılmıştı.

Projeyle kızıl geyiklerin varlıklarını devam ettirmesi, bölgede yaşayıp çoğalması, biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasının sağlanması amaçlanıyor.