Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Aralık, 2015 15:12 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Polat: “İftira da olabilir. Soruşturmanın sonucunu beklemek lazım”

“Yatakta Çıkarttığın Sesleri Çıkarma” diyen Yardımcı Doçentin ders vermesi engellendi
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, derste yapmakta zorlandığı montajı başarınca, “Yaptım” diye sevinen kız öğrenciye, “Yatakta çıkarttığın sesleri burada çıkartamazsın, burası sınıf ortamı” dediği iddia edilen Yrd. Doç. Dr. E.L.’nin ders vermesinin engellendiğini söyledi.
Edinilen bilgiye göre olay, geçen 2 Aralık’ta KBÜ Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü’nde ‘solidworks video eğitimi’ dersinde meydana geldi. 2. sınıf öğrencisi İ.K., iddiaya göre montaj konusu işlenirken, yapmakta zorlandığı bir videonun montajını 20 dakikalık bir uğraştan sonra başarınca, “Yaptım” diye sevindi.
Yrd. Doç. Dr. E.L. de öğrencisine dönerek, “Yatakta çıkarttığın sesleri burada çıkartamazsın, burası sınıf ortamı” diyerek tepki gösterdi. İ.K. ile birlikte 8 kız öğrencinin tepkisi üzerine E.L. dersi bitirdi. Bunun üzerine İ.K. ve 8 kız arkadaşı dekanlığa şikayeti üzerine Yrd. Doç. Dr. E.L. hakkında soruşturma başlatıldı.
Kız öğrenciler, Facebook’taki KBÜ Öğrenci Kollektifleri sayfasında olayı anlatarak, “Üniversitelerimizde tacize, tecavüze, kadın düşmanlığına ve bunu besleyen zihniyetlere geçit vermeyeceğiz. Biz üniversiteli kadınlar olarak tekrar uyarıyoruz. Üniversitelerimizde tacizci, tecavüzcü, cinsiyetçi, kadın düşmanı ve erk zihniyeti besleyenleri teşhir etmekten geri durmayacağız ve bu sürecin peşini bırakmayacağız” dediler.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Yrd. Doç. Dr. E.L. hakkında öğrencilerin iddiası üzerine soruşturmanın sürdüğünü belirterek, “Geçen hafta olayı öğrenir öğrenmez soruşturma açtık. Bugün itibariyle ders vermesi engellendi. Öğrencilerle karşı karşıya getirmek istemiyoruz. Bu tür işlere asla prim vermeyiz. Kim yapmış olursa olsun. İnsanları herhangi bir şeyde hemen itham etmemek lazım. O yüzden adil bir soruşturma yapmak istiyoruz. İftira da olabilir. Soruşturmanın sonucunu beklemek lazım” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin