Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2024 00:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Rektör Özölçer’den Ramazan Bayramı mesajı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Rektör Özölçer mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kardeşliğin ve beraberliğin pekiştiği Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak, gönüllerin hürmet ve hatırlamayla coştuğu Ramazan Bayramı’na erişmenin kıvancını yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan’ın; nefsin terbiyesi, açlığın ve susuzluğun manevi doygunlukla doyurulduğu ve yaptığımız amellerin halis niyetlerle kuvvetlendiği sabır ve şükür ayı olduğunun her daim bilincindeyiz. Bu bilincin içinde günlerini en güzel şekilde gerçekleştirmeye çalıştığımız Ramazan ayının, hemen akabinde kavuştuğumuz bayramımız; aile, akrabalık ve milletçe bir olma bağlarını sağlamlaştırırken, Türk-İslam töresi ve terbiyesi içerisinde yeri olmadığını ikrar ettiğimiz küslüklerin ve dargınlıkların da selamlaşma ve kucaklaşmayla onarıldığı vuslat zamanlardan biridir. Uzun zamandır Filistin’de devam eden soykırımın izlerinde şahit olduğumuz masum çocukların ve insanların feryatları, vicdanlarımızda çok büyük yaralar ve hüzünler açmasına karşın ne yazık ki tüm dünyanın gözü önünde bu mübarek Ramazan ayında dahi acılar katlanarak devam etmektedir. Bu acının ve insanlık dışı saldırıların, mübarek Ramazan Bayramı’nın getireceği sevinci yüreğimizde bir burukluk ile yaşatacağı apaçık bir gerçektir. Yaşanan acıların ve dökülen gözyaşların dinmesi için ettiğimiz dualarla Ramazan Bayramı’n öncelikle Filistin’de yaşanan katliamın ve tüm dünyada devam eden savaşların tez vakitte sona ermesine vesile olmasını diliyor; aynı zamanda insanlığın temel felsefesi olarak gelecek nesillere huzur ve barış dolu adil bir yaşam getirmesini ümit ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi olmak üzere tüm Zonguldaklı hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve Türk-İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu müstesna günlerin bütün insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Karabük Postası tarafından
14 Ekim, 2025 15:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Dünya Kız Çocukları Günü Sportif Etkinliklerle Kutlandı

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla kız çocuklarının özgüven, liderlik ve takım ruhu becerilerini geliştirmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda gerçekleştirilen sportif etkinliğe, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, ilçe müdürleri, şube müdürleri, antrenörler, veliler ve 60 kız çocuğu katıldı.

Katılımcılar için özel olarak hazırlanan parkurlarda, kız çocukları hem eğlenceli dakikalar geçirdi hem de sportif becerilerini sergileme fırsatı buldu. Ailelerin de tribünlerden destek verdiği etkinlikte, çocukların mutlulukları renkli görüntülere sahne oldu.

Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada, kız çocuklarının sporda daha aktif rol almaları ve özgüvenlerinin gelişmesi adına bu tür faaliyetlerin önemine değinerek, “Bugün burada geleceğimizin güçlü kızlarını spora teşvik etmekten mutluluk duyuyoruz. Her biri bizim için birer umut ışığı” dedi. Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, çocukların yüzlerindeki tebessüm ve ailelerin desteğiyle anlamlı bir gün olarak hafızalarda yer etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin