Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Özölçer’den Ramazan Ayı mesajı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer Ramazan ayına erişmemiz dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Özölçer mesajında şu sözlere yer verdi:
“Bin aydan daha hayırlı olarak müjdelenen ve kutlu Kadir Gecesi’ni de içinde barındıran Ramazan’a erişmenin sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek Ramazan ayı; paylaşmanın, bereketin, niyet etmenin, sabrın ve şükretmenin daha da bilincinde olduğumuz müstesna zamanlardan biriyken, yapacağımız ibadetler ve yardımlarla da rahmet ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı, gönüllerimizin zenginleştiği, sevgi, saygı ve hoşgörünün eksik olmadığı ihsan vakitlerindendir. Birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın özü olan Ramazan ayının maneviyatı, özellikle içinde olduğumuz şu zamanlarda kuvvetle hissedilmektedir. Tüm dünyanın gözleri önünde Filistin’de yaşanan katliamın acısı ne yazık ki hâlâ ilk günkü gibi devam etmektedir. Türk ve İslâm tarihinin inancının, adaletinin ve birlikteliğinin şiarını düstur edinip, mazlumların yanında olmak gerektiğini tüm dünyaya hatırlatarak güçlünün güçsüzü gözetmediği, insan hayatının ve kişilik haklarının hiçe sayıldığı bu zamanlarda rahmetiyle gelen Ramazan ayının; savaşları sona erdirerek barış, huzur, kardeşlik ve adil bir yaşam getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle başta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesinin olmak üzere, Zonguldaklı hemşehrilerimizin, necip milletimizin ve İslam âleminin mübarek Ramazan-ı Şerif’ini en kalbî duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da Nisan karı: Ekipler yollarda teyakkuza geçti

Çorum’da kar yağışı tesirli olmaya başladı. Karayolları takımları tarafından kar yağışının tesirli olduğu yolda küreme çalışması başlatıldı.
Meteorolojinin soğuk hava iddiasında bulunduğu Çorum’da hava sıcaklığının düşmesinin akabinde kar yağışı tesirli olmaya başladı. Vilayet merkezinde de yağan kar yağışı yüksek rakımlı bölgeleri beyaza bürüdü. Kar yağışı ile birlikte Çorum Belediyesi, Vilayet Özel Yönetimi ve Karayolları grupları teyakkuza geçti. Gruplar akşam saatleri itibariyle başlayan kar yağışının tesirli olduğu bölgelerde tuzlama ve küreme çalışması yürütüyor. Kar yağışı sebebiyle Çorum-Samsun karayolunda şoförler suratlarını düşürerek ilerliyor.
Çorum-Samsun karayolunda seyir halinde olan şoförlerden Eren Atalay, "Şu anda Nisan ayının ortalarındayız. Birinci sefer bu türlü bir kar yağışı ile karşılaşıyoruz. Şu an Çorum-Samsun karayolu ortasındayım ve ağır bir kar yağışı ile karşı karşıyayız. Bu aylarda hiç beklemediğimiz şeylerden bir tanesi kar yağmasıydı. Çok telaşlıyız, seyahatte da zorluk çekiyoruz. Buradan trafikteki bütün araç sahiplerine, sürücülere, tır sürücülerimize ve taksilere dikkatli olmalarını, inşallah hiçbir kaza bela olmadan seyahatlerini geçirmelerini diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.