Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Aralık, 2023 12:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Özölçer’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Rektör Özölçer, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, dünya genelinde engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü bir kez daha birlikte karşılıyoruz. Üniversite olarak, eğitim, öğretim, araştırma ve toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirirken engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak, onların üniversite hayatına en iyi şekilde entegre olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli projeler ve düzenlemeler hayata geçirmekteyiz. Üniversitemiz “Engelsiz üniversite” olma yönünde kararlılıkla ilerlemektedir. Bu kapsamda 2018 yılından itibaren YÖK tarafından düzenlenen Engelsiz Bayrak Ödülleri kapsamında 14 Turuncu Bayrak (Mekânda Erişim), 4 Yeşil Bayrak (Eğitimde Erişim), 2 Program Nişanına sahibiz.
Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara eşit fırsatlar sunabilmek için her birimizin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemiz, insan haklarına saygı göstermemiz gerekiyor. Eğitim, istihdam, ulaşılabilirlik ve sosyal hayatta eşitlik sağlamak adına atacağımız adımlar, sadece engelli bireyler için değil, toplumumuzun tüm bireyleri için daha adil ve kapsayıcı bir gelecek inşa etmemize yardımcı olacaktır.
Bu vesileyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlarken, engelli bireylere ve onların ailelerine sevgi, saygı ve destek dolu bir gelecek dilerim.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Deniz sıcak hamsi zayıf: Balıkçıların gözü 10 Kasım’da

Karadeniz’de hamsi heyecanı başladı lakin uzmanlar lezzetli hamsinin Azak Denizi’nden geleceğini belirtiyor.
Her yıl hasretle beklenen hamsi tezgâhlarda yerini aldı. Ancak balıkçılar yağlı ve lezzetli hamsiyi bekliyor.
Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Lideri Atıf Malkoç, "Soğuk olmadan hamsi yağlanmaz, lezzetli olmaz. Şu anki balık bizim kıyılardaki. Temel hamsi Azak Denizi’nden gelecek" dedi.
Deniz suyu sıcaklıklarının hala yüksek olduğunu belirten Malkoç, "Hamsinin olması için denizin soğuması lazım. Deniz sıcak olduğu vakit hamsi günde 40-50 mil gidiyor. Soğuk olduğunda günde 5 mil gidiyor. Sıcak olduğunda hamsi yağlanmıyor lezzetli olmuyor. Soğuk olduğunda ise yağlanıyor. Yavaş yavaş havalar soğuyor artık fakat hamsi dönemi her vakit 10 Kasım’dan sonra başlar. Ben 45 yıldan beri denizdeyim. Hamsi 10 Kasımdan sonradır. Şu an tutulan hamsi turfanda. Bizim bu limanlardaki hamsilerimizdir. Temel hamsi üstten gelecek. Azak’tan gelecek hamsiyi bekliyoruz. Bu hamsiler bizim kıyılardaki hamsilerimiz. Alışılmış soğuk epey toplanıyor. Soğuk balıkçının canı demektir" dedi.
Karadeniz’in hâlâ dünyanın en verimli denizlerinden biri olduğunu vurgulayan Malkoç, "Karadeniz dünyanın en yeterli denizlerinden biri. Ondan yana zahmetimiz yok. Avcılıktan yana derdimiz yok iklimden yana zahmetimiz var" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin