blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Özölçer’den 21 Mart Nevruz Bayramı mesajı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer 21 Mart Nevruz Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Rektör Özölçer mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kadim Türk kültürümüzün bizlere bıraktığı en değerli miraslarından biri olan Nevruz; tabiatın canlanması, baharın gelişi, kardeşliğin ve dostluğun kenetlenerek yeni bir döneme geçişin adıdır. Orta Asya’dan Anadolu’ya ve Anadolu’dan Balkanlara kadar uzanan bu kutlu günün maneviyatı, binlerce yıldır coşkuyla kutlanarak milli değerlerimizin, milli birliğimizin ve milli beraberliğimizin gücünü perçinlemektedir. Türk tarihinin destanında milletin yeniden dirilişi ve uyanışını ifade eden Nevruz’un; cemrelerin yeryüzü ile buluşarak doğanın yeşillendiği, toprağın canlandığı ve suların coşkuyla aktığı bahar dönemi ile özdeşleşmektedir. İşte bu milli kültür ve manevi değerler ışığında bereketin, iyiliğin, barışın ve mutluluğun daim olması temennisiyle aziz milletimiz başta olmak üzere tüm insanlığın 21 Mart Nevruz Bayramını canı gönülden kutluyor, bayramımızın başta akademik camiamız olmak üzere ülkemizin bütün kuruluşlarına baharın getirdiği bolluğun ve huzurun feyzi ile başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini ümit ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Enişte 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurdu

Samsun’da 2 çocuk babası bir kişi 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurarak yaraladı.
Olay, Canik ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Muhammet İkbal Caddesi’nde 20 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.M. (24), bir kişiyle kavga ettiği sırada araya girerek kavgayı ayırmak isteyen eniştesi H.Y.’ye (25) tepki gösterdi. Bunun üzerine evine giderek tüfeğini alan B.M., yeniden olay yerine gelerek eniştesine ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalarla sol ayağından yaralanan H.Y., olay yerine çağrılan ambulansla Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçan B.M., Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde suçta kullandığı tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan B.M., 9 Ocak’ta Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren B.M., mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ancak B.M.’nin kendisini yine vuracağını duyan enişte H.Y., dün akşam Yavuzselim Mahallesi’nde karşılaştığı kendisini vuran kayınbiraderi B.M.’ye tüfekle ateş açtı. Bacaklarından yaralanan B.M., özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Enişte H.Y. ise Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen enişte mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin