Rektör Özölçer, Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarına katıldı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Eylül, 2023 12:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Özölçer, Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarına katıldı

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarı olarak adlandırılan EAIE 2023 Yükseköğretim Fuarı’na katıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat İnce ile birlikte, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarı olarak adlandırılan EAIE 2023’ Yükseköğretim Fuarı’na katıldı.

Yükseköğretim fuarında, dünyanın dört bir yanından gelen üniversite temsilcilerine ZBEÜ ve Zonguldak tanıtıldı. Ayrıca; üniversitelerin temsilcileriyle olası ikili işbirlikleri ve Erasmus anlaşmalarına dair verimli görüşmeler ve toplantılar gerçekleştirildi. Rektör Özölçer, fuara Türkiye’den katılım sağlayan üniversitelerin Rektörleriyle, ZBEÜ’nün uluslararasılaşma çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

EAIE 2023 ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, böylesi yüksek katılımlı bir fuarda ZBEÜ olarak yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

İnovasyona önem veren ve girişimci bir ruha sahip olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin Avrupa’da daha tanınır bir yükseköğretim kurumu haline gelmesi konusunda çalışmalar sürdüreceklerini dile getiren Rektör Özölçer, bu süreçte Erasmus+ anlaşmaları ve ikili işbirliklerinin sayısını arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin