ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarı olarak adlandırılan EAIE 2023 Yükseköğretim Fuarı’na katıldı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat İnce ile birlikte, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarı olarak adlandırılan EAIE 2023’ Yükseköğretim Fuarı’na katıldı.
Yükseköğretim fuarında, dünyanın dört bir yanından gelen üniversite temsilcilerine ZBEÜ ve Zonguldak tanıtıldı. Ayrıca; üniversitelerin temsilcileriyle olası ikili işbirlikleri ve Erasmus anlaşmalarına dair verimli görüşmeler ve toplantılar gerçekleştirildi. Rektör Özölçer, fuara Türkiye’den katılım sağlayan üniversitelerin Rektörleriyle, ZBEÜ’nün uluslararasılaşma çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
EAIE 2023 ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, böylesi yüksek katılımlı bir fuarda ZBEÜ olarak yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.
İnovasyona önem veren ve girişimci bir ruha sahip olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin Avrupa’da daha tanınır bir yükseköğretim kurumu haline gelmesi konusunda çalışmalar sürdüreceklerini dile getiren Rektör Özölçer, bu süreçte Erasmus+ anlaşmaları ve ikili işbirliklerinin sayısını arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.


Rektör Özölçer, Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarına katıldı
KBÜ’de kimya öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendi
Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen törende Kimya Bölümü birinci sınıf öğrencileri önlüklerini giydi.
Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirilen önlük giyme töreninde öğrenciler mesleki yolculuklarına ilk adımı atarken, program kapsamında yeşil kimya ve sürdürülebilirlik konulu söyleşi düzenlendi.
Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılışında konuşan Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şaban Uysal, öğrencilere başarı dileklerini iletti.
Etkinliğe katılan Türkiye Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın ise “Laboratuvardan Endüstriye Yeşil Kimya: Sürdürülebilir Gelecek İçin Yeni Yaklaşımlar” konulu kariyer söyleşisini gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Bahattin Yalçın, kimyanın doğru uygulamalarla çevresel sorunlara çözüm üreten stratejik bir alan olduğuna dikkat çekerek, “atık” kavramının dönüştürülebilir bir değere işaret ettiğini ifade etti. Kimyanın tabiatin korunmasına ve ülke ekonomisine katkı sağlayan önemli bir rol üstlendiğini belirtti.
Öğrencilerin önlüklerini giyerek mesleki eğitim süreçlerine adım attığı programa, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Türkiye Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

