karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2024 15:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Özölçer 263 madenciyi andı

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer 3 Mart 1992 tarihinde Kozlu’da meydana gelen ve 263 maden işçisinin şehit olmasına neden olan grizu faciasının 32. seneidevriyesinde Maden Şehitlerini Anma Mesajı yayınladı. Rektör Özölçer mesajında şu ifadelere yer verdi: “3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında meydana gelen Grizu patlaması felaketi sonucu 263 canımızı toprağa verdik. Emeğin ve alın terinin başkenti Zonguldak; tarih boyunca “Ekmeğini Taştan Çıkaran İnsan” sözüne karşılık, yüzünde karaelmasın isi ve ellerinde kazması ile oluşmuş hayat izlerinin görüntüsüyle zihinlerde yer edinmiştir. Madencilerin piri Uzun Mehmet ile başlayan Zonguldaklı madencilerin kömür yolunda mücadelesi; ailesinin geçimi, şehrinin geleceği ve vatanının müreffeh hâle gelme ilkesiyle canla başla çalışarak bir asırdan fazla süredir devam etmektedir. Bu aziz şehrin nice canları, bir avuç kömür için yerin yüzlerce metre altında oluşan kazalar sonucu hayatını yitirmesi bizleri derinden yaralamaktadır. Cumhuriyet tarihinin en büyük kazalarından biri olan ve 263 madencimizi kaybettiğimiz kara gecenin acısını 32. yıl dönümünde ilk günkü gibi hissediyor ve bu acıyı yüreğimizde hâlâ aynı korla paylaşıyoruz. Kozlu Grizu faciasının 32’nci seneidevriyesinde, emeği başında şehadete erişen maden işçilerimizi saygı, minnet ve dualarla yâd ediyor, böyle acıların bir daha yaşanmamasını Cenabıhak’tan niyaz ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Boluspor – İstanbulspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Boluspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Boluspor sahasında mücadele ettiği İstanbulspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Play-off grubuna girmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Suat Kaya, "7 günde 3. maç. Biraz sakatlıklar, biraz da kart cezalıları, bu bizi yordu. Özellikle 75’ten sonra bu yorgunluk bayağı bindi. Maça iyi başladık fakat ilk gol pozisyonunu rakibe verdik. 45 dakika dengeli geçti. Sabırlı oynadık. İkinci yarıda çok istedik, pozisyonlar da bulduk. Doğan Can’ın sakatlığı, onu hiç kullanamadık. Önümüzdeki hafta iyi bir dinlenmeyle, rakibe iyi çalışarak bu işten çıkış sağlamamız lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum. Ufak tefek sorunlarımız var ama bunların arkasına sığınmıyorum. Play-off grubunun içine girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İlyas Öztürk: "Çok mutluyuz"
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Biz İstanbulspor’a Barış Kaan hocamızla birlikte geldiğimiz günden itibaren, 12 haftadır farklı farklı rakiplere göre formasyon ve farklı oyun, rakibe göre farklı oyun felsefeleriyle maçlara çıktık. Zaman zaman saha içi defansif duruşumuzu da rakiplerin konumlamasına göre yaptık. Maçı kazandık ama biz şunu söyleyeyim; sonradan oyuna aldığımız oyuncular normal 11 oyuncularımızdı. Biz rakibin 60’tan sonra yorulacağını bildiğimiz için, onları 60’tan sonra oyuna alıp ve golü bulup maçı kazandık. Çok mutluyuz. Oyuncularımızı kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Iğdır maçının hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin