Rektör Kırışık’tan Sarıçam’a ziyaret - Karabük Haber Postası
REEE jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2024 09:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık’tan Sarıçam’a ziyaret

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İŞKUR Karabük İl Müdürü Ferhat Sarıçam’a iade-i ziyarette bulundu. Bu önemli buluşmada, üniversite ve İŞKUR arasında iş gücü piyasası ile ilgili işbirliği ve gelecekte yapılacak projeler üzerine detaylı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Prof. Dr. Fatih Kırışık, ziyarette üniversitenin iş gücü piyasasına yönelik projelerini ve stratejilerini paylaştı. İŞKUR’un sunduğu hizmetler ve üniversite ile olan işbirliği imkanları üzerinde duruldu. Ayrıca, iki kurum arasında yapılabilecek ortak projeler ve işbirliği alanları hakkında fikir alışverişi gerçekleştirildi.
Rektör Kırışık, üniversitenin eğitim programlarının iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına daha uygun hale getirilmesi için İŞKUR ile yakın çalışmanın önemine vurgu yaptı. Ferhat Sarıçam ise İŞKUR’un, üniversite mezunlarının istihdamını artırmaya yönelik çeşitli programlar ve destekler sunduğunu belirterek, bu alanda Karabük Üniversitesi ile işbirliğini daha da güçlendirmek istediklerini ifade etti.
Toplantıda ayrıca, Karabük Üniversitesi öğrencilerinin staj ve iş imkanlarının artırılması, mezunların istihdam edilebilirliklerinin yükseltilmesi ve yerel iş piyasasına yönelik çeşitli eğitim ve seminerlerin düzenlenmesi gibi konular da ele alındı. İki kurum arasındaki bu tür işbirliklerinin, Karabük ilinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
c 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Nisan, 2026 10:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te ormancılık çalışmaları değerlendirildi

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştiren Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, yürütülen saha çalışmalarını yerinde inceledi.

İşletme Müdürü Cemal Bozkurt ve teknik ekibin karşıladığı Oflu, düzenlenen tanışma toplantısında işletme müdürü ve şeflerinden 2026 yılı programı ile gerçekleşmelere dair sunum eşliğinde bilgi aldı. Ziyarete Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Pınar, Aydın Kırımlı ve Osman Araz da katıldı. Toplantıda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, ormancılığın temel amacının, ormanları sağlıklı bakım anlayışıyla geleceğe taşımak olduğunun altını çizdi. Başarının bireysel değil, ekip işi olduğunu vurgulayan Oflu, “Ortaya koyduğumuz her başarı; ortak aklın, ortak emeğin ürünüdür. Ormancılığımızı ileriye taşıyacak olan da bu birlik ruhudur” dedi.

Kurum kültürünün temelini oluşturan tevazuya dikkat çeken Oflu, enaniyet, kibir ve tekebbürden uzak bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini belirterek, sahada dayanışma ve uyumun esas olduğunu ifade etti. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün politika ve hedefleri doğrultusunda kararlı adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Oflu, teknolojik dönüşümün önemine de değindi. Kurumsal çalışmalarda ileri teknolojilerin etkin şekilde kullanılacağını belirten Oflu, yüksek performanslı, kaliteli, maliyet etkin ve güvenilir çözümlerle üretimin sürdürüleceğini söyledi. Orman köylüsü ve kooperatiflerin ormancılığın ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getiren Oflu, dezavantajlı grupların güçlendirilmesine yönelik projelerin artarak devam edeceğini, iş birliği temelli kalkınma anlayışının sahaya yansıtılacağını belirtti. Ziyaret, karşılıklı değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin