Reklam
Reklam
re2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Şubat, 2026 10:12 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık’tan Ankara Üniversitesi Rektörü Ünüvar’a Ziyaret

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti. Ankara Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, iki üniversite arasında geliştirilebilecek akademik, bilimsel ve toplumsal katkı odaklı iş birlikleri ele alındı.

Görüşmede, ortak projeler, akademik çalışmalar ve toplumsal etkiyi önceleyen faaliyetler üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Üniversitelerin yalnızca akademik üretimle sınırlı kalmayıp, kamu politikaları ve toplumsal sorunlara çözüm üretme süreçlerinde üstlendiği rolün önemine vurgu yapıldı.

Ziyaret kapsamında Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi öncülüğünde yürütülen Sosyalfest hakkında bilgi verdi. Sosyalfest’in, gençlerin toplumsal sorunlara yönelik çözüm geliştirme kapasitelerini artırmayı hedefleyen bir platform olduğu ifade edildi.

Prof. Dr. Kırışık ayrıca, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan politika raporlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu raporların, toplumsal ve yönetsel alanlarda karar alma süreçlerine bilimsel katkı sunduğu belirtildi.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve iş birliğinin artırılması yönündeki değerlendirmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin