Rektör Kırışık’a “Fahri Profesörlük” Unvanı Verildi  - Karabük Haber Postası
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
01 Kasım, 2023 12:33 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:54
0
0

Rektör Kırışık’a “Fahri Profesörlük” Unvanı Verildi 

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a I. Arabaev Kırgız Devlet Üniversitesi tarafından “Fahri Profesörlük” unvanı verildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, akademik iş birlikleri alanında atılması planlanan ortak adımlara ilişkin önemli temaslarda bulunmak amacıyla Kırgızistan’a gitti. Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAM) Müdürü Prof. Dr. Cıldız İsmailova, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Adnan Ucur eşlik etti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve beraberindeki heyet, ziyaret programı çerçevesinde ilk olarak I. Arabaev Kırgız Devlet Üniversitesini ziyaret etti ve Rektör Prof. Dr. Abdraeva Aigul Tolokovna ile görüştü.

KBU Rektoru Prof. Dr. Fatih Kirisika Kirgizistanda Fahri Profesorluk Unvani Verildi 2 jpg

“Fahri profesörlük” unvanı için teşekkür eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Ben de artık sizden biriyim, verilen ‘fahri profesörlük’ unvanı için teşekkür ediyorum. Üniversitemiz çok sayıda Türk Dünyasından öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar arasında çok sayıda Kırgızistan’dan gelen öğrencimiz de bulunmakta. Karabük Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan ‘2024 Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamaları’nda uluslararası görünümde Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ‘tıp ve diş hekimliği’ alanında 2’nci, ‘mühendislik’ alanında ise 5’inci sırada yer alıyor” dedi. Edebiyat, ilahiyat ve iktisat fakültelerindeki iş birliğinin önemine işaret eden Rektör Kırışık, “Tıpta da aynı şekilde, güçlüyüz. Üniversitenizle çok ortak yönümüz var. Doktorada ikinci danışmanlık konusu çok önemli, bu konudaki çalışmaları hayata geçirmekten mutluluk duyarız” dedi.

KBU Rektoru Prof. Dr. Fatih Kirisika Kirgizistanda Fahri Profesorluk Unvani Verildi jpg

Rektör Kırışık, Cengiz Aytmatov’un Karabük Üniversitesi için önemine değinerek, “Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezimiz mevcut. Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Cıldız İsmailova bizim aramızdaki kültür elçilimiz. Üniversitemizde Türk Devletlerine dair pek çok faaliyet yapıyoruz. Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezinin katkılarıyla ‘Türk Dünyası Öğrencileri Buluşuyor’ adlı etkinliği düzenledik. Cengiz Aytmatov’un doğum gününde bir tören yapalım inşallah. Bu görüşmenin iki üniversite arasında köklü, derin ve çok boyutlu iş birliğinin simgesi haline gelmesini temenni ediyorum” dedi.

İki üniversite arasındaki ilişkilerin artırılmasına yönelik yapılan görüşmede I. Arabaev Kırgız Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdraeva Aigul Tolokovna, “Üniversitemiz Kırgızistan’daki en köklü üniversitelerden biridir. Araştırma merkezlerimizin yanı sıra teknik bir üniversite olma özelliğine sahibiz. İktisat Fakültemiz ve İlahiyat Fakültelerimiz oldukça güçlü çalışmalar yapıyor. 18 bin öğrenci ile eğitim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Eğitim gören öğrencilerimize burada sadece İngilizce değil, Türkiye Türkçesini de ikinci dil olarak öğretiyoruz. Özellikle de yurdumuzda kalan öğrencilere ücretsiz ders veriyoruz. Turizm Fakültesi öğrencilerimiz stajlarını genelde Antalya’da yapıyor. 20 civarında Türk öğrencimiz var. Lisansüstü öğrencilere ikinci danışman konusunda önem veriyoruz. Bu yüzden de sizinle iş birliği yapmak isteriz. Bu süreçte size lisansüstü öğrenci gönderip araştırma da yapmalarını istiyoruz. Tıp Fakültesi için tecrübeli hocaların desteğine ihtiyacımız var. Her türlü ortak proje ve iş birliklerine açığız. Cengiz Aytmatov ise ortak değerimiz. 12 Aralık’taki doğum gününü birlikte online ya da yüz yüze kutlayabiliriz” diye konuştu.

Ziyaret kapsamında iki üniversite arasında öğrenci hareketliliği, akademisyen değişim programları ve ortak araştırma projeleri konularında akademik iş birliğine dair protokol imzalandı. (Ramazan Öztürk)

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
mobil sigara birakma poliklinigine kadin iscilerden yogun ilgi BWEm8ShK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mobil sigara bırakma polikliniğine kadın işçilerden yoğun ilgi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere yönelik verilen mobil sigara bırakma polikliniğine erkek çalışanlara göre kadın işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Burcu Acar ve merkezde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından, Bartın Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik “Mobil Sigara Bırakma Hizmeti” kapsamında yerinde poliklinik hizmeti verildi. Bu doğrultuda çalışanların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak bireylerin bağımlılık düzeylerini somut verilerle görmeleri sağlandı. Ayrıca elde edilen veriler doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise

’’Sigaranın başta kalp ve damar hastalıkları, çeşitli kanser türleri ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına bir kez daha dikkat çekiyor; sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde hizmet veren tüm sigara bırakma polikliniklerimizle bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz’’ denildi.

Saha çalışmaları kapsamında sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, profesyonel destek mekanizmaları hakkında kapsamlı rehberlik sağlanan hizmete erkeklerden daha çok kadın işçilerin ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin