Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ağustos, 2023 04:48 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık yüksekokul inşaatını inceledi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulak’ta yapılacak KBÜ Sezer Güleç Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu alanında incelemelerde bulundu.

KBÜ Rektörü Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm ve Genel Sekreter Yardımcısı Ali Balkis de eşlik etti. KBÜ ile iş insanı Kamil Güleç ortasında KBÜ Sezer Güleç Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının imali için 2022’nin Aralık ayında protokol imzalanmıştı. Tarihi yapısıyla dikkati çeken ve Bulak’ta yapılması planlanan KBÜ Sezer Güleç Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda yaklaşık 3 bin 500 öğrencinin eğitim görmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Sari Siyah ve Beyaz Carpici ve Tipografik Bilgi Verici Video Icerigi Youtube Kucuk Resmi 6
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Haziran, 2026 11:08 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te ilk kez ‘Ceza İnfaz Personeli Günü’ kutlandı

Adalet Bakanlığı tarafından 6 Haziran’ın “Ceza İnfaz Personeli Günü” olarak ilan edilmesinin ardından Karabük’te ilk kez farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Önceki dönem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un talimatıyla hayata geçirilen uygulama kapsamında düzenlenen programa ceza infaz koruma personeli ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

karabukte ilk kez ceza infaz personeli gunu kutland4Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman ile Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz’ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, Karabük İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmail Gökçek, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, cezaevi müdürleri, infaz ve koruma memurları ile çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık 500 kişinin yer aldığı programda, ceza infaz koruma memurlarının adalet sistemi içerisindeki görev ve sorumluluklarının önemine dikkat çekildi.

Etkinlik kapsamında açılan stant ve sergiler ziyaretçilerden ilgi gördü. Sergide, ceza infaz kurumlarında yürütülen eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde hükümlü ve tutuklular tarafından hazırlanan mozaik eserler, rölyef çalışmaları, dekoratif ürünler, el emeği hediyelik eşyalar ve çeşitli sanatsal çalışmalar sergilendi.

karabukte ilk kez ceza infaz personeli gunu kutland3

Yetkililer, kurs eğitmenlerinin rehberliğinde hazırlanan eserlerin hükümlü ve tutukluların meslek edinmelerine, üretim süreçlerine katılmalarına ve topluma yeniden uyum sağlamalarına katkı sunduğunu ifade etti.

Program, serginin gezilmesi ve katılımcıların günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin