Rektör Kırışık, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile görüştü
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Yükseköğretim Heyetinde (YÖK) gerçekleştirilen ’Yapay Zeka Temelli Programların Kıymetlendirme Toplantısı’na katıldı.
Rektör Kırışık, toplantının akabinde YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar ile bir görüşme gerçekleştirdi. Karabük Üniversitesinin dijital dönüşüm süreçleri hakkında YÖK Başkanı Özvar’a bilgi veren Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulunun kuruluşunu muvaffakiyetle gerçekleştirdiğini, gelişmiş bilgisayarlarla donatılan 4 laboratuvar kurulduğunu, yapay zekâ çalışma grubu ve yapay zeka yüksek lisans programları ile yapay zeka alanında çok üstün yeteneklere sahip bir üniversite haline geldiğini söz etti.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği kısımları ile Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulunu desteklediğini, eğitimlerin yüz yüze gerçekleştirildiğini ve öğrencilerin aldıkları eğitimlerden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.
Ankara’da düzenlenen toplantıda, Türkiye genelindeki üniversitelerde yapay zeka alanındaki eğitim programlarının durumu, mevcut uygulamalar ve gelecekteki gelişim alanları ele alındı.
Üniversite rektörlerinin katıldığı toplantıda yapay zeka temelli eğitim programlarının akademik müfredata entegrasyonu, disiplinler arası iş birliği fırsatları ve sektörel gereksinimlere yönelik insan kaynağı yetiştirilmesi üzere mevzular görüşüldü.
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları İstanbul-Samsun Açık Deniz Yarış Etabı sona erdi
4 gün süren Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları İstanbul-Samsun Açık Deniz Yarış Etabı, Samsun’da yapılan ödül merasimi ile sona erdi.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla, TGA işbirliğinde, İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen Cumhurbaşkanlığı 6. Memleketler arası Yat Yarışları Samsun Etabı görkemli bir merasimle sona erdi. 4 gün boyunca Bandırma Vapuru’nun izinde büyük çabanın verildiği yarışlarda Kurtuluş Kupası’nın ve Line Honours ödülünün sahibi Bey Metal Team Linea Rossa oldu.
14 Mayıs’ta İstanbul’da Poyrazköy açıklarından start veren yelkenciler, 400 deniz mili yarışarak Samsun’a ulaşmak için büyük gayret verdi. 4 gün boyunca Karadeniz’in kuvvetli koşullarında yaklaşık 100 saat boyunca kesintisiz yarışan gruplar, Ulusal Çaba kenti Samsun’da görkemli bir merasimle mükafatlarını kavuştular. Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Kıyı Güvenlik Karadeniz Bölge KomutanıTuğamiral Ahmet Bahadır, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ve protokol üyelerinin iştirakiyle gerçekleştirilen merasimde konuşan Cumhurbaşkanlığı Milletlerarası Yat Yarışı Komite Başkanı ve İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Lideri Ekrem Yemlihaoğlu, "Cumhuriyetimizin kurulması yolunda birinci adımın atıldığı rotada Bandırma Vapurunun rotasında Karadeniz’in o meşhur çılgın koşullarında tahminen de dünyada yapılan tüm yarışlar içerisinde en güç birinci 10 yarıştan birini gerçekleştirdik. Bu büyük uğraşa katılan tüm gruplarımızı kutluyorum" dedi.
Bey Metal Team Linea Rossa’dan 73 saatlik rekor
Konuşmaların akabinde kazananlara kupaları takdim edildi. Cumhurbaşkanlığı 6. Memleketler arası Yat Yarışları Samsun Açıkdeniz Yarışı Etabı’nda büyük gayret göstererek Kurtuluş Kupası’nın sahibi Bey Metal Team Linea Rossa oldu. Grubu oldu. Onur Tok idaresindeki ekip, güçlü parkuru 73 saatte tamamlayarak da bir rekora imza attı ve Line Honours ödülünün de sahibi oldu. Şampiyon ekibe, kupaları Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan tarafından takdim edildi.
ORC Club Kategorisi’nde ikinciliği ise Murat Tan kaptanlığındaki Milliyet 75. Yıl Yelken Ekibi Fifty Fifty kazandı. Tıpkı kategoride üçüncülüğü ise Bülent Yemişçi idaresindeki Nemo-Balspor kadrosu elde etti.
ORC International Kategorisi Overall Birincisi Yusuf Tunç idaresindeki Samsun Yelken Kulübü Ekibi Alchera oldu. İkinciliği ise Acar Koparal yönetimindeki MSÜ Deniz Harp Okulu Kadrosu DHO Ariva kazandı.
Karadeniz şartlarında birinci kere düzenlenen yarışta birçok zorluğa ve aksiliğe karşı yarışı tamamlama başarısı gösteren Azuree Piri Reis Yelken Takımı’na da "Mücadele Kupası" takdim edildi. Gezgin A Sınıfında ise Ömer Bingöl idaresindeki Mudanya Üniversitesi birinci oldu. Gezgin B Sınıfında da Ahmet Rasim Kahraman idaresindeki Hero Sailing Bursa Eldiven Sanayi Grubu birinciliğini elde ederken, Yunus Emre Çadır idaresindeki Windu Windu Sailing ikinci oldu.