Reklam
Reklam
6723442125b5d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ekim, 2024 11:47 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık, Üniversitenin Dergi Editörleriyle Bir Araya Geldi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversite bünyesinde yayımlanan bilimsel, akademik, kültürel ve sanatsal dergilerin editörleriyle bir araya gelerek, değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Karabük Üniversitesi Senato Toplantı Odası’nda düzenlenen toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Üniversitesi bünyesinde yayımlanan bilimsel, akademik, kültürel ve sanatsal dergilerin editörleri ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Bünyamin Gün katıldı.
Toplantıda Karabük Üniversitesinin akademik yayıncılık hedefleri doğrultusunda yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Bilimsel dergilerin kalite standartlarının artırılması, uluslararası indekslerde yer alma hedefleri ve akademik alanda daha geniş kitlelere ulaşmak için yapılması gerekenler üzerine kapsamlı görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, dergilerin makale kabul süreçleri, hakem değerlendirmeleri ve yayın politikaları ele alındı.
Toplantıda ulusal ve uluslararası indeks kuruluşları değerlendirilerek bilim alanlarında dünyada yaşanan gelişmeler ve Türkiye’nin bilimsel gelişmesindeki başarılar analiz edildi. Bu başarıların artırılması için yapılan ve yapılmak istenen vizyon projeler üzerinde çalışıldı.
Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin akademik yayıncılık alanındaki başarılarını daha da ileriye taşıma hedefinde olduklarını ifade ederek, bu sürece katkı sunan tüm editörlere teşekkür etti. Toplantının, Karabük Üniversitesinin akademik yayıncılıktaki yetkinliğini artırmak için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kırışık, üniversitenin tüm akademik yayın organlarının bilim dünyasına değerli katkılar sunması için editörlerle iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Toplantı sonunda, dergilerin belirlenen hedeflere ulaşması için yapılacak çalışmaların planlaması ve iş birliği alanları üzerine detaylı değerlendirmelerde bulunularak gelecek döneme ilişkin yol haritası çizildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alevlere teslim olan ev kullanilmaz hale geldi vwDlIGDh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde soba parlaması neticesinde alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi.

Olay, Hanönü ilçesine bağlı Akşasu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Özmen’e ait evde sobanın parlaması neticesinde alevlerin sıçradığı evde yangın çıktı. Yangın sırasında evde bulunan vatandaşlar, pencereleri kullanarak dışarı çıktı.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilen ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken ev kullanılmaz hale geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin