Reklam
Reklam

Rektör Kırışık, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ekibiyle bir araya geldi

rektor kirisik uluslararasi iliskiler koordinatorlugu ekibiyle bir araya geldi KI2Lquy4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Aralık, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında birimin yürüttüğü çalışmalar, devam eden projeler ve planlanan yeni başvurular hakkında bilgi aldı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünde yapılan toplantıda Erasmus+ projeleri ile yeni uluslararası iş birliği hedeflerini değerlendirdi.

Toplantıda, KBÜ’nün uluslararasılaşma stratejileri doğrultusunda yürütülen mevcut projeler ele alınırken, geçmiş dönem proje başvuruları analiz edildi ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan yeni iş birlikleri üzerinde istişarelerde bulunuldu.

Görüşmelerde özellikle Erasmus+ KA171, Erasmus+ KA220 ve Erasmus+ Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme (CBHE) projeleri kapsamında geçmiş yıllardaki başvurular, hâlihazırda yürütülen çalışmalar ve yeni çağrı döneminde planlanan projeler detaylı şekilde değerlendirildi.

Ayrıca Erasmus+ KA131 öğrenci ve personel hareketlilikleri ile bu akademik dönemde uygulanması planlanan dört Blended Intensive Programme (BIP – Karma Yoğun Program) hakkında Rektör Kırışık’a bilgi sunuldu.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Fatih Kırışık, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünün elde ettiği ulusal ve uluslararası başarıların KBÜ’nün görünürlüğüne ve akademik iş birliklerine önemli katkılar sağladığını belirterek, uluslararasılaşma alanında atılan stratejik adımların üniversitenin küresel konumunu güçlendirdiğini vurguladı.

Değerlendirme toplantısı, Karabük Üniversitesinin uluslararası proje kapasitesinin artırılmasına yönelik planlamaların ele alındığı verimli bir istişare süreciyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Amasya’da 65. Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı

amasyada 65 kiraz tesvik yarismasi yapildi pxHFc3zK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye’nin en eski kiraz teşvik yarışması Amasya’da 65 yıldır gerçekleştiriliyor. Geçen yıl bahçelerde yaşanan zirai don afeti nedeniyle yapılamayan yarışmada üretimin bol olduğu bu yıl ilk üçe giren kiraz üreticilerine altın hediye edildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışma öncesi Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri bahçelerin yolunu tuttu. Titiz araştırmalar sonucu ödül almaya hak kazanan ürünler ile üreticileri belirlendi.

Birinci Alpaslan köyünden Yusuf Eser

Birinciliği Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünden Yusuf Eser kazandı. Yarışmaya ailesiyle birlikte gelen Eser, ödül çekini Amasya Valisi Önder Bakan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Aydınlık köyünden Hasan Hüseyin Erdem, üçüncü ise Ormanözü köyünden Murat Pamuklu üçüncü oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile diğer yetkililer de katıldı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı yarışmayı izleyen vatandaşlara paketler halinde kiraz dağıtıldı.

“Türkiye’nin en eski kiraz yarışması”

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Türkiye’nin en eski kiraz yarışmasını Amasya’da yapıyoruz. 1962 yılından bu yana 65 yıldır bu yarışma geleneksel olarak yapılıyor. Sadece geçen yıl zirai afeti don nedeniyle ağaçlar meyve vermediği için yarışma yapılamamıştı. Dereceye giren üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor

Coğrafi işaretli Amasya kirazının Türk kirazı olarak tanındığını anlatan Cebeci, “Rusya, Almanya gibi ülkelere ilimizden kiraz ihracatı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.

“1963’te dedemin diktiği kiraz ağaçlarından ürün alıyoruz”

Geleneksel yarışmanın bu yılki şampiyonu Yusuf Eser de, “1963 yılında dedemin diktiği kiraz ağaçlarını yetiştirerek ürün alıyoruz. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek ailece üretim yapıyoruz. Bölgede kiraz üretiminin merkezi olmasını istediğimiz köyümüz Alpaslan’ın daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Eser’in eşi Gülhanım Eser’de 65 yıldır süren yarışmanın bu yılki kazananın olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi”

Ömrü bahçelerde şifa kaynağı kirazlardan toplayarak geçen Sadiye Öztürk, yarışmanın kazananlarını alkışlayarak kutladı. Geçen yıl kiraza hasret kaldıklarını hatırlatan Öztürk, “Bir tane bile kiraz yemek nasip olmamıştı. Ama bu sene Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi. Bol kirazımız var. Her yere yetecek inşallah” şeklinde konuştu. Yarışmaya Çiğdemlik köyünde katılan Ertan Uzun ise, genç bir çiftçi olarak üretim yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin