blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Şubat, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık, Türkiye birincisi Atay’ı başarı belgesi ile onurlandırdı

Karabük Üniversitesi’nde geçen yıl yaptığı akademik çalışmalarla değerli bir başarıya imza atan Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından muvaffakiyet belgesiyle onurlandırıldı.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay, Yükseköğretim Şurası (YÖK) datalarına nazaran "Filoloji" alanında 6 bin 78, "Yeni Türk Edebiyatı" alanında ise 761 araştırmacı ortasında Türkiye birincisi olmuştu. Rektör Kırışık da Atay’a muvaffakiyet evrakı takdim ederek tebrik etti.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Doç. Dr. Selçuk Atay’ın bilimsel çalışmalarının Karabük Üniversitesi ve Türkiye akademik topluluğu için değerli bir kar olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Karabük Üniversitesi olarak akademik başarılara verdiğimiz ehemmiyeti bir kere daha vurgulamak istiyorum. Doç. Dr. Selçuk Atay Hocamızın alanında Türkiye birinciliği elde etmesi, hem kendisi hem de üniversitemiz için gurur verici bir muvaffakiyettir. Bilimsel çalışmalarıyla bizleri gururlandırdığı için kendisine teşekkür ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum."
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ithafen hazırlanan yapıtın ve yapılan akademik çalışmanın kıymetli bir muvaffakiyete dönüşmüş olmasından duyduğu memnunluğu lisana getiren Doç. Dr. Selçuk Atay ise "Akademik muvaffakiyetler, ferdi gayretin yanı sıra üniversitemizin ve bedelli meslektaşlarımızın dayanağıyla mümkün oluyor. Bu manalı takdir için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık’a ve Karabük Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki akademik seyahatimde da bilimsel üretkenliğimi sürdüreceğim." diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ocak, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Seraların çökme anı kamerada: Kar altında kaldı, komşularının yardımıyla kurtarıldı

Karabük’ün Eskipazar ilçesi Köyceğiz köyünde yağan karın ağırlığıyla seralar çöktü. Kar yığını altında kalan bir çiftçinin komşularının yardımıyla kurtarıldığı anlar ise saniye saniye kaydedildi.
Eskipazar ilçesinde yoğun kar yağışının kısa sürede oluşturduğu ağır yük nedeniyle yaklaşık 50 dönümlük sera alanı çöktü. Güvenlik kamerası görüntülerinde, karın ağırlığına daha fazla dayanamayan seraların bir anda çöktüğü anlar net bir şekilde görülüyor.

Kar yığını altında can pazarı
Afetin en dramatik anları ise Hıfsı Çelik’in serasında yaşandı. Karın ağırlığına dayanamayan seranın çöktüğü sırada içeride bulunan Çelik, demir yığınları ve karın altında kaldı. O anlara ait görüntülerde, komşuların büyük bir panik ve telaşla yardıma koştuğu, kar ve demir yığınlarını elleriyle kaldırarak Çelik’i enkaz altından çıkardığı görülüyor. Komşularının zamanla yarışan müdahalesiyle kurtarılan Çelik, olaydan yara almadan kurtulurken, yaşananlar köyde büyük korkuya neden oldu.

Bölgede seraları zarar gören üreticiler, enkaz altında kalan mahsullerini kurtarmaya çalıştı. Köy sakinlerinden çiftçi İsmail Örenbaşı (65), maddi zararının çok büyük olduğunu belirterek, "Ömrümde bu kadar ani ve yoğun bir karın seraları bu hale getirdiğini görmedim. Hazırlıksız yakalandık. Tek gelirimiz burasıydı. Devletimizden destek bekliyoruz" dedi.
Köyde hem hayvancılık hem de seracılıkla geçimini sağlayan Emrah Çelik ise seralarını 2025 yılının Ekim ayında devlet desteğiyle (ORKÖY) yaptırdığı belirterek, "Bu sera sıfırdı, içinde mahsul bile yoktu. Geçim kaynağımız bu" dedi.
Köyceğiz Köyü Muhtarı Kemal Aydın, "En az 50 dönüm sera mahvoldu. Bu köylü pazarlara giderek rızkını kazanıyordu. Gerede, Çerkeş ve Karabük pazarları bu seralardan besleniyordu. Şu an üretim sıfıra indi. İl ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Kaymakamımız sağ olsunlar geldiler, inceleme yaptılar" diyerek yardım eli uzatılması talebinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin