Reklam
Reklam
dddd 2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 12:58 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık, Türk dünyasından öğrencilerle iftarda buluştu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Türk dünyasından öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Yaşam Merkezi Öğrenci Yemekhanesi’nde “Türkistan Kardeşlik İftarı” programı düzenlendi. Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Kırgızistan’dan gelen öğrenciler aynı masada bir araya gelerek Ramazan’ın birlik ve kardeşlik ruhunu yaşadı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, iftar programında yaptığı konuşmada, “Böyle bir etkinlik dizisine ev sahipliği yapmaktan büyük bir sevinç ve gurur duyuyoruz” dedi.

Ramazan etkinliklerinin sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kırışık, “Bu organizasyonları, ilimizdeki yaklaşık 25 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla hayata geçiriyoruz. Üniversite ile sivil toplum kuruluşları arasındaki bu gönüllü iş birliği son derece kıymetli” ifadelerini kullandı.

Türkistan Kardeşlik İftarı’nın yalnızca Türk dünyasından gelen öğrencileri değil, farklı millet ve inançlardan insanları da bir araya getirdiğini vurgulayan Kırışık, “Bugün, Orta Asya’dan soydaşlarımızla bir aradayız, ancak burada her milletten ve her dinden insanı kucaklayan bir anlayışla buluşuyoruz” diye konuştu.

İftar programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İftarın ardından Kazakistanlı öğrenciler, geleneksel dombra müziği çalarak etkinliğe renk kattı. Türk öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan bu performans, kültürel dayanışmanın bir simgesi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu operasyonunda zehir tacirlerine darbe zy3EWpNG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Uyuşturucu operasyonunda zehir tacirlerine darbe

Samsun’da polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve yüklü miktarda para ele geçirildi, 9 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında İlkadım, Atakum ve Havza ilçelerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerin üstlerinde, araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda bin 175 adet sentetik ecza, 117,4 gram metamfetamin, 50 adet extacy hap, 10 gram sentetik kannabinoid, 4,2 gram esrar, 1,37 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 2 adet fişek ele geçirildi. Operasyon kapsamında ayrıca uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 66 bin 800 TL’ye de el konuldu.

Olayla ilgili 9 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin