Reklam
Reklam
6745c4173c267
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
26 Kasım, 2024 15:50 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık, STK’larla Bir Araya Geldi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük’te bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi ile bölgedeki STK’lar arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve ortak projeler geliştirmek amacıyla düzenlenen toplantıda, eğitim, gençlik çalışmaları, sosyal projeler ve yerel kalkınma alanında yapılabilecek ortak çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantıda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık katılımcılara Karabük Üniversitesi ile ilgili bilgiler vererek, Karabük Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi. 

Rektör Kırışık, sunumun ardından yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının toplumun ihtiyaç duyduğu en önemli kurumlardan birisi olduğunu belirterek, “Sivil toplum, bizim en güçlü olmamız gereken yanımız ve değerimiz. Sivil toplum kuruluşları olarak insanların gönlüne hitap ediyorsunuz, insanların gönüllerine dokunuyorsunuz ve insanların hizmetlerini en güzel şekilde yapmaya çalışıyorsunuz. İnsanların ihtiyaçlarını doğru ve sağlıklı bir şekilde tespit etmeye çalışıyorsunuz. Milletimizin değerlerini sivil toplum kuruluşlarının yaşattığını görüyoruz. Biz çok kıymetli medeniyetin temsilcileriyiz. Bunu da sivil toplum kuruluşlarımız hayata geçirdiği projelerle gösteriyor. Sizlerle birlikte bu projeleri hayata geçirmek istiyor ve birlikte çalışmak istiyoruz. Sizlerin de bu gayret ve düşünce içerisinde olduğunuzu biliyorum. Toplantıya katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçlerde de gönüllerimiz bir olsun. İşbirliği yapalım, birlikte çalışalım” dedi.

STK temsilcileri, Karabük Üniversitesi’nin desteğiyle gerçekleştirilmesi planlanan projeler için duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür istişare toplantılarının sık sık yapılmasının önemine dikkat çekti. Temsilciler, özellikle gençlik, çevre, eğitim ve sosyal dayanışma alanlarında iş birliği yapılabileceğine dair önerilerini sundular.

Toplantı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Toplantıya Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, Diyanet Vakfı Karabük Şube Başkanı ve Karabük Müftüsü Ali Ergün, Memur-Sen Karabük İl Temsilcisi Zeki Öz, Sağlık-Sen Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş, Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Serdar Yüce, Genç Memur-Sen Karabük İl Başkanı Erdem Eren, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, Türkiye Kızılay Derneği Karabük Şubesi Başkan Yardımcısı Hüsnü Çelik, Ensar Vakfı Karabük Şube Başkanı Nedim Yılmaz, İlim Yayma Cemiyeti Karabük Şube Başkanı İsmail Kökçü, Cihannüma Derneği Başkanı Recep Kabaş, İHH Karabük İl Başkanı İbrahim Şentürk, İLKDER Karabük Temsilcisi Enes Kılınç, KADEM Karabük İl Temsilcisi Nurmelek Danışmaz Akgün ve Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Dinçer, ÖNDER Başkanı Hasan Yıldırım, UDEF Altınsafran Derneği Başkanı Ergin Akgün, TÜGVA Karadeniz Bölge Koordinatörü İsa Lord ve Yağmur Derneği Başkanı Zehra Söylemez katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
d 1
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Haziran, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TOKİ’DEN KARABÜK’E 127 KONUTLUK DEV FIRSAT

Eskipazar ve Safranbolu’da toplam 127 konut kurasız satışa sunulacak. Başvurular 15 Haziran’da başlayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından 64 ilde yaklaşık 20 bin konutun satışa çıkarılacağını açıkladı. Kurasız açık satış kampanyası kapsamında Karabük’te de toplam 127 konut vatandaşlarla buluşacak.

TOKİ’nin Karabük’te satışa sunacağı konutların 90’ı Eskipazar’da, 37’si ise Safranbolu’da yer alıyor. Eskipazar’da 62 adet 2+1 ve 28 adet 3+1 olmak üzere toplam 90 konut satışa çıkarılırken, Safranbolu’da 29 adet 2+1 ve 8 adet 3+1 olmak üzere toplam 37 konut alıcılarını bekliyor.

64 İLDE SATIŞ

Bakan Kurum, TOKİ’nin yeni kampanyasıyla orta gelirli vatandaşların konuta erişiminin kolaylaştırılmasının hedeflendiğini belirtti. Satışa sunulan konutların büyük bölümünün tamamlandığını veya tamamlanma aşamasında olduğunu ifade eden Kurum, vatandaşların güvenli ve sağlam konutlara uygun koşullarla sahip olabileceğini söyledi.

FİYATLAR 2,1 MİLYON LİRADAN BAŞLIYOR

Kampanya kapsamında konutlar peşin ve vadeli ödeme seçenekleriyle satışa sunulacak. Peşin alımlarda yüzde 25 indirim uygulanırken, konut fiyatları 2 milyon 100 bin liradan başlayacak. Vadeli satışlarda ise aylık taksitler 18 bin liradan başlayacak.

Vatandaşlara üç farklı ödeme modeli sunulacak. Peşin alımlarda yüzde 25 indirim uygulanacak. Yüzde 50 peşinat ödeyenlere 72 ay vade ve yüzde 8 indirim imkanı sağlanacak. Üçüncü modelde ise peşinatın yarısı sözleşme sırasında, kalan yarısı 12 ay sonra ödenecek ve kalan tutar 60 ay vadeyle taksitlendirilecek.

GELİR ŞARTI ARANMAYACAK

Açık satış kampanyasında gelir ve ikamet şartı aranmayacak. Başvuru yapacak vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş bulunması ve kendisi ya da eşinin üzerine kayıtlı bir konutunun olmaması yeterli olacak.

BAŞVURULAR 15 HAZİRAN’DA

TOKİ’nin kurasız açık satış kampanyası kapsamında başvurular 15 Haziran’da başlayacak ve 17 Temmuz’a kadar devam edecek. Satış işlemleri Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Vatandaşlar kampanyaya ilişkin detaylı bilgiye TOKİ’nin internet sitesi, banka şubeleri ve 444 86 54 numaralı çağrı merkezi üzerinden ulaşabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin