Reklam
Reklam
REK jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
02 Nisan, 2024 13:52 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık Kazak Öğrencilerle İftarda Buluştu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinde eğitim gören Kazakistan uyruklu öğrenciler ile iftar yemeğinde buluştu.

Ramazan ayı vesilesiyle birlik ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla düzenlenen İftar programında konuşan Rektör Kırışık, kilometrelerce öteden gelen öğrenciler için aile ortamında ramazan ayının ruhunu yaşatmak istediklerini belirtti.

Kazakistan ile Türkiye arasındaki ortak tarihi, kültürel ve manevi bağların önemine işaret eden Rektör Kırışık, Üniversitede Türk Devletlerine dair pek çok faaliyet yaptıklarını dile getirdi. Rektör Kırışık, Kazakistan ile iş birliklerini geliştirmeyi, dostluğu ve kardeşliği artırmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Kazakistan, Türkiye ile aynı soydan aynı milletten gelen bir devlettir. Biz çok devlet tek millet olarak Türk Devletleri Teşkilatı organizasyonu ile ilişkilerimizi artırıyoruz. Kazakistan ile bilimsel alanda iş birliğimizi artırmaya, Türk Devletleri ile birlikte gelişmeye ve Türk Medeniyetini geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ramazan ayının ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Rektör Kırışık, öğrencilere derslerinde ve sınavlarında başarılar diledi.

Ezanın okunmasıyla birlikte dua edilerek, oruçlar açıldı. İftar yemeğinin ardından öğrenciler tarafından Kazak müziğinin geleneksel halk çalgıları ile müzik ziyafeti verildi. (Yusuf Korkmaz)

Rektor Kirisik Kazak Ogrencilerle Iftarda Bulustu21 jpg

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda dereler tasti tarim arazileri sular altinda kaldi TIAz2hDF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.

Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin