Reklam
Reklam
rektor kirisik karabuk universitesi bilim merkezli ogrenci dostu bir universitedir
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Şubat, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık: “Karabük Üniversitesi bilim merkezli öğrenci dostu bir üniversitedir”

Karabük Üniversitesinin senato toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, ’Öğrenci Takviye Koordinatörlüğü’nün kurulduğunu ve faaliyete geçtiğini duyurdu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında gerçekleştirilen senato toplantısında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Genel Sekreter Lütfü Köm ve Karabük Üniversitesi senato üyeleri yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın 2025 yılı Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları anlattığı sunum ile başlayan toplantı, üniversitenin akademik ve idari süreçlerine ait kıymetli gündem başlıklarının görüşülmesiyle devam etti.

“Karabük Üniversitesi olarak öğrenci dostu bakış açısına sahibiz.” diyen Rektör Kırışık faaliyete yeni başlayan Öğrenci Takviye Koordinatörlüğünde öğrencilerin her türlü meselesinin dinlenip tahlil yolları bulunacağını söyledi.

Öğrenci Takviye Koordinatörlüğünün faaliyetlerinin tüm akademik ünitelere yaygınlaştırılacağını vurgulayan Kırışık, “Her ünitemizde Öğrenci Takviye Koordinatörlüğümüz bu çalışmayı yapacak. Gayemiz hem üniversitemizin faaliyetlerini ve siyasetlerini öğrencilerimize anlatmak hem de onların isteklerini, tekliflerini ve taleplerini toplamak” dedi.

Rektör Kırışık, öğrencilerin daha aktif bir tahsil hayatı sürdürebilmesi için bu cins dayanak düzeneklerinin değerine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
99b394d3 774b 4357 8429 9964df802ca7
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Haziran, 2026 17:09 tarihinde yayınlandı
0

CHP’de ihraç depremi Karabük’’e uzanacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son dönemde yaşanan gelişmeler ve disiplin süreçlerine ilişkin iddialar siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.

CHP’de 9 milletvekilinin ardından bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edileceği iddiası, gözleri Özgür Özel’e desteğiyle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye çevirdi.

Gözler Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’de!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) “mutlak butlan” kararı sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık görevine gelmesiyle başlayan yönetim değişikliği, parti içi disiplin süreçleriyle yeni bir boyut kazandı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla 9 milletvekilinin partiden ihracı için başlatılan sürecin ardından, bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edileceği iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bu gelişmelerin ardından gözler Safranbolu Belediye Başkanlığı’na çevrildi.

İHRAÇ DOSYALARININ KAPSAMI GENİŞLİYOR

Ulusal basında yapılan haberlere göre, CHP MYK’sı tarafından daha önce disipline sevk edilen 9 milletvekiline ilişkin ihraç başvuruları, yarın gerçekleştirilecek YDK toplantısında masaya yatırılacak. Ancak parti içinden sızan son bilgiler, disiplin hamlesinin sadece milletvekilleriyle sınırlı kalmayacağını ve dosyaların kapsamının genişletildiğini gösteriyor.

YDK’da dosyası ele alınacak isimler arasına bazı belediye başkanlarının da dahil edileceğinin duyurulması, Safranbolu’da geniş yankı uyandırdı. Değişim sürecinde Özgür Özel’e verdiği açık destekle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de bu listede yer alıp almadığı Karabük ve Safranbolu kamuoyunda merak konusu oldu.

Yarın yapılacak kritik Yüksek Disiplin Kurulu toplantısının ardından, ihraç istemiyle yargılanacak belediye başkanlarının isimlerinin netleşmesi ve partideki kurultay kördüğümünün yeni bir evreye taşınması bekleniyor.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin