Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde Akademik Şura Toplantısına katılan Prof. Dr. Fatih Kırışık; fakültenin akademik çalışmaları, öğrenci muvaffakiyetleri ve teknolojik alt yapısıyla Türkiye’nin en yeterli bağlantı fakültelerinden biri olduğunu söyledi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Devri Akademik Şura Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın iştirakiyle gerçekleştirildi.
Toplantıya Fakültenin Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa İnce ve Dr. Öğr. Üyesi Bedirhan Karakurluk, Fakülte Sekreteri Hayati Demir ile akademisyenler katıldı.
Toplantıda, fakültenin yeni periyoda ait gayeleri, akademik kaliteyi artırmaya yönelik projeler ve stratejik planlamalar ele alındı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, fakültenin başarılarına vurgu yaparak öğrencilerin ve akademik takımın ulusal çapta kazandığı ödüllerle fakültenin güçlü pozisyonunu pekiştirdiğini belirtti. Rektör Kırışık, hem akademik işçinin hem de öğrencilerin elde ettiği başarılarla, fakültenin kalitesini ortaya koyduğunu söz ederek “Hedefimiz bu başarıyı daha da ileriye taşımak ve geleceğin en iyi iletişim fakültesi olma noktasına ulaştırmak.” dedi.
Yapay zeka ve toplumsal medyanın irtibat alanındaki tesirlerine dikkat çekerek fakültenin bu alanlara daha fazla yönelmesi gerektiğini aktaran Kırışık, “Yapay zekayı bir tehdit değil, fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Üniversitemiz bu mevzuda değerli çalışmalar yürütüyor ve siz akademisyenlerden de bu alanda araştırmalar bekliyoruz.” sözlerini kullandı.
Rektör Kırışık, yapay zekayla ilgili yapılacak bilimsel çalışmalara her türlü takviyesi vereceklerini de belirtti.
Toplantı, akademisyenlerin görüş ve tekliflerinin alınmasıyla sona erdi.


Rektör Kırışık, “İletişim alanında en iyiler arasındayız”
Ordu’da sel ve heyelan
Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.
İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.
Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.
Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

