Reklam
Reklam

Rektör Kırışık, “İletişim alanında en iyiler arasındayız”

rektor kirisik iletisim alaninda en iyiler arasindayiz j2WLQtqF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde Akademik Şura Toplantısına katılan Prof. Dr. Fatih Kırışık; fakültenin akademik çalışmaları, öğrenci muvaffakiyetleri ve teknolojik alt yapısıyla Türkiye’nin en yeterli bağlantı fakültelerinden biri olduğunu söyledi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Devri Akademik Şura Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın iştirakiyle gerçekleştirildi.

Toplantıya Fakültenin Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa İnce ve Dr. Öğr. Üyesi Bedirhan Karakurluk, Fakülte Sekreteri Hayati Demir ile akademisyenler katıldı.

Toplantıda, fakültenin yeni periyoda ait gayeleri, akademik kaliteyi artırmaya yönelik projeler ve stratejik planlamalar ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, fakültenin başarılarına vurgu yaparak öğrencilerin ve akademik takımın ulusal çapta kazandığı ödüllerle fakültenin güçlü pozisyonunu pekiştirdiğini belirtti. Rektör Kırışık, hem akademik işçinin hem de öğrencilerin elde ettiği başarılarla, fakültenin kalitesini ortaya koyduğunu söz ederek “Hedefimiz bu başarıyı daha da ileriye taşımak ve geleceğin en iyi iletişim fakültesi olma noktasına ulaştırmak.” dedi.

Yapay zeka ve toplumsal medyanın irtibat alanındaki tesirlerine dikkat çekerek fakültenin bu alanlara daha fazla yönelmesi gerektiğini aktaran Kırışık, “Yapay zekayı bir tehdit değil, fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Üniversitemiz bu mevzuda değerli çalışmalar yürütüyor ve siz akademisyenlerden de bu alanda araştırmalar bekliyoruz.” sözlerini kullandı.

Rektör Kırışık, yapay zekayla ilgili yapılacak bilimsel çalışmalara her türlü takviyesi vereceklerini de belirtti.

Toplantı, akademisyenlerin görüş ve tekliflerinin alınmasıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Vücudu köpek tarafından parçalanan Yunus’un ilk duruşması görüldü: “Adaletin yerini bulmasını istiyorum”

vucudu kopek tarafindan parcalanan yunusun ilk durusmasi goruldu adaletin yerini bulmasini istiyorum hpYXDTLr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da köpek saldırısı sonucu omzunun bir bölümü kopan 12 yaşındaki Yunus Aksoy’un yaralanmasına ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Karşı tarafın duruşmaya katılmaması üzerine dava ileri bir tarihe ertelenirken, mahkeme sonrası konuşan Yunus, “Bu köpek olayı rüyalarıma giriyor. Bazen uyuyamıyorum. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

25 Temmuz 2025 Cuma günü saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, arkadaşının evinin önünde top oynayan Yunus Aksoy, bisikletiyle eve dönmek isterken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Köpek, kaçmaya çalışan çocuğu önce kalçasından, ardından sırtından ve son olarak da omzundan ısırdı. Omzundaki et parçası kopan ve ağır yaralanan Yunus, Çarşamba Devlet Hastanesi’ne, ardından Samsun Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Aylar süren tedavi ve enfeksiyonla mücadelenin ardından yeniden sağlığına kavuşan Yunus Aksoy’un yaralanmasına ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Mahkemede yaşadıklarını anlatan Yunus, adalet istedi.

“Karşı tarafın ağır bir ceza almasını istiyorum”

Mahkeme sonrası konuşan Yunus Aksoy, “Arkadaşımla camide buluşmuştuk. Beni evine çağırdı. Evine gittik ve top oynuyorduk. Biraz zaman geçtikten sonra ben eve gitmek istedim. Bisikletime binerken arkamdan hızlıca bir köpek geldi. Beni kovalamaya başladı. Kaçtım ama kurtulamadım. Bu köpek olayı rüyalarıma giriyor. Bazen uyuyamıyorum. Köpeklere korkarak yaklaşıyorum. Omzum bazen ağrıyor. Karşı tarafın ağır bir ceza almasını istiyorum. Hayallerimle oynandı. Ben şu an bir şey yapamıyorum. Bir zaman arkadaşlarımla oynayamadım. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

“Adalet yerini bulsun diyorum. Adalete güveniyorum”

Baba Salim Aksoy ise, “Olan benim çocuğuma oldu. Çocuğumun kolu kolay iyileşmiyor. Devamlı sol tarafına yatıyor. Okulda öğretmenleri voleybol oynatarak sağ kolunu biraz açtılar ama eskisi gibi olur mu? Olmaz. Adalet yerini bulsun diyorum. Adalete güveniyorum. Bir gün aramadılar. İnsan bir sahip çıkar. Karşı tarafın da evladı var. Kaç aydan beri çalışamıyorum. Çocuklarımın peşinde, çocuğumun tedavisiyle uğraşıyorum. İki ay Yunus’un peşinden koştum ve Allah’a şükürler olsun onu iyileştirdim. Ben inşaatta çalışan bir işçiyim. İstediğim gibi çalışamadım” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin