Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde Akademik Şura Toplantısına katılan Prof. Dr. Fatih Kırışık; fakültenin akademik çalışmaları, öğrenci muvaffakiyetleri ve teknolojik alt yapısıyla Türkiye’nin en yeterli bağlantı fakültelerinden biri olduğunu söyledi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Devri Akademik Şura Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın iştirakiyle gerçekleştirildi.
Toplantıya Fakültenin Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa İnce ve Dr. Öğr. Üyesi Bedirhan Karakurluk, Fakülte Sekreteri Hayati Demir ile akademisyenler katıldı.
Toplantıda, fakültenin yeni periyoda ait gayeleri, akademik kaliteyi artırmaya yönelik projeler ve stratejik planlamalar ele alındı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, fakültenin başarılarına vurgu yaparak öğrencilerin ve akademik takımın ulusal çapta kazandığı ödüllerle fakültenin güçlü pozisyonunu pekiştirdiğini belirtti. Rektör Kırışık, hem akademik işçinin hem de öğrencilerin elde ettiği başarılarla, fakültenin kalitesini ortaya koyduğunu söz ederek “Hedefimiz bu başarıyı daha da ileriye taşımak ve geleceğin en iyi iletişim fakültesi olma noktasına ulaştırmak.” dedi.
Yapay zeka ve toplumsal medyanın irtibat alanındaki tesirlerine dikkat çekerek fakültenin bu alanlara daha fazla yönelmesi gerektiğini aktaran Kırışık, “Yapay zekayı bir tehdit değil, fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Üniversitemiz bu mevzuda değerli çalışmalar yürütüyor ve siz akademisyenlerden de bu alanda araştırmalar bekliyoruz.” sözlerini kullandı.
Rektör Kırışık, yapay zekayla ilgili yapılacak bilimsel çalışmalara her türlü takviyesi vereceklerini de belirtti.
Toplantı, akademisyenlerin görüş ve tekliflerinin alınmasıyla sona erdi.


Rektör Kırışık, “İletişim alanında en iyiler arasındayız”
Trabzonspor’da yeni sezon zirvesi
Trabzonspor’da yeni sezon öncesi planlama çalışmaları kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bordo-mavili kulübün yöneticileri ile teknik heyeti, İstanbul’da bir araya gelerek geride kalan sezonu ve yeni döneme ilişkin yol haritasını masaya yatırdı.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Başkan Yardımcısı İbrahim Şahinkaya, Takım Menajeri Emrah Tok ve Teknik Direktör Fatih Tekke’nin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen değerlendirme toplantısında, kulübün sportif ve mali gündemine ilişkin önemli konular görüşüldü.
Geçen sezon ve transfer çalışmaları değerlendirildi
Toplantıda, geride kalan sezonun genel değerlendirmesi yapılırken, devam eden transfer çalışmaları ve mevcut kadro planlaması da ele alındı. Yönetim ve teknik heyet, yeni sezon öncesinde takımın ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Bütçe, mali yapı ve akademi gündemdeydi
Görüşmede kulübün bütçe planlaması ve mali konuların yanı sıra akademi yapılanmasına ilişkin başlıklar da değerlendirildi. Trabzonspor’un sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda altyapı organizasyonunun geliştirilmesine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.
Avrupa hedefleri konuşuldu
Toplantıda ayrıca yeni sezon hedefleri ile bordo-mavili ekibin Avrupa kupalarında mücadele edeceği süreçte izlenecek yol haritası üzerinde duruldu. Yönetim ve teknik heyetin, takımın sportif başarılarını artırmaya yönelik planlamalar konusunda görüş birliğine vardığı öğrenildi.

