Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir ortaya gelerek sohbet edip öğrencilere her mevzuda takviye vermeye hazır olduklarını söyledi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 2024-2025 Akademik Yılı Bahar Periyodu açılışı sebebiyle Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesini ziyaret etti. Akademik Konsey Toplantısı öncesinde öğrencilerle bir ortaya gelen Rektör Kırışık, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa İnce ile Dr. Öğr. Üyesi Bedirhan Karakurluk ve akademisyenlerle birlikte fakülte bünyesinde faaliyet gösteren uygulama alanlarını inceledi.
Ziyaret sırasında akademik ve uygulamalı çalışmalar hakkında bilgi alan Kırışık, fakültenin medya alanındaki güçlü altyapısına vurgu yaparak öğrencilerin kesimle iç içe eğitim almasının ehemmiyetine değindi.
Öğrencilerle yaptığı sohbette, bağlantı ve medya bölümünün değişen dinamiklerine dikkat çeken Rektör Kırışık, üniversitenin öğrencilerine sunduğu uygulamalı eğitim imkanları ile genç iletişimcileri kesime en uygun biçimde hazırlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıyeten, fakültede yürütülen projeler ve geleceğe yönelik planlamalar hakkında öğrencilerle konuşan Kırışık, onların teklif ve taleplerini de dinledi.
Rektör Kırışık, İletişim Fakültesi öğrencilerinin elde ettiği başarılardan büyük memnuniyet duyduğunu lisana getirdi.
KBÜ’de Sağlık Yönetiminde İnsan Kaynağı Planlaması Ele Alındı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından "Sağlık Hizmetlerinde İnsan Kaynaklarının Planlanması" konulu seminer düzenlendi.
Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen seminerde, sağlık hizmetlerinde insan kaynaklarının planlanması; alanın profesyonelleri tarafından personel yönetimi, idari işleyiş ve görev dağılımı çerçevesinde değerlendirildi.
15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, Fakülte Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Güngör, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Seminerde konuşmacı olarak, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir yer aldı.
Açılış konuşmasında Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Güngör, sağlık kurumlarında insan kaynağı planlamasının kritik bir yönetsel sorumluluk olduğunu belirterek, "Kamu sağlık hizmetlerinde talepler ile mevcut kaynakları uyumlu hale getirmek yöneticiler açısından kritik bir sorumluluk. Bugün bu sürecin sahadaki uygulamalarını yöneticilerimizden dinleyeceğiz" dedi.
Açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Güngör, sağlık kurumlarında insan kaynağı planlamasının önemine değindi. Güngör, "Kamu sağlık hizmetlerinde talepler ile mevcut kaynakları uyumlu hale getirmek yöneticiler açısından kritik bir sorumluluk. Bugün bu sürecin sahadaki karşılığını yöneticilerimizden dinleyeceğiz" ifadelerini kullandı. Seminerde sunum yapan Başhekim Doç. Dr. Erkan Doğan, sağlık hizmetinin 7 gün 24 saat kesintisiz sürdüğünü vurgulayarak yöneticilerin çok boyutlu bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti. Doğan, ekip çalışmasının, adaletin ve vicdanın sağlık yönetiminin temelini oluşturduğunu vurguladı. Doğan, ayrıca sağlık hizmetinin kesintisiz yapısına dikkat çekerek, "Sağlıkta tatil yok. Burada sadece üç tane saç ayağı var; hekim, sağlık hizmetleri ve diğer alt birimler. Bu süreçte hakkaniyet, adalet ve vicdan çok önemli. Çalışanın hakkının yanında hastanın ve kamunun hakkını da korumak zorundasınız" diye konuştu.
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir ise sunumunda özellikle hastanenin fizikî yapısı ve işleyişiyle ilgili bilgiler aktardı. Hastanenin çok geniş bir alana yayılan modern bir sağlık kompleksi olduğunu belirten Demir, yapının büyüklüğü ve 7 gün 24 saat hizmet sürdürülebilirliği göz önünde bulundurulduğunda insan kaynaklarının doğru planlanmasının kritik önem taşıdığını söyledi. Demir ayrıca, "Sağlık hizmeti durmaz; bu nedenle doğru personel planlaması hayati bir gereklilik" dedi.
Programda ayrıca yeni mezun hemşirelerin saha adaptasyonu, birimlerdeki iş yükü, acil servis ve yoğun bakım gibi kritik alanlarda görev almanın sorumlulukları da ele alındı. Konuşmacılar, mesleğin zorluklarının yanı sıra insan hayatına dokunan yönünün güçlü bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi.