blank
Ramazan Öztürk tarafından
04 Nisan, 2024 20:48 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 05.04.2024 11:14
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’den Demir Çelik Üretimine Bilimsel Destek

Karabük Üniversitesi bünyesinde demir çelik alanında yapılan çalışmaları değerlendirmek ve gelecek projeleri planlamak amacıyla toplantı düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Senato Toplantı odasında düzenlenen toplantıya;  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz ile birlikte demir çelik alanında çalışma yapan akademisyenler katıldı. Rektör Kırışık, Karabük ilinin demir çelik alanında öncü bir rol üstlendiğini, Karabük Üniversitesinin de demir çelik üretimine bilimsel destek sunmak istediğini söyledi. Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı  Prof. Dr. İsmail Demir  ile demir çelik sektörüne Üniversite katkısı konusunda istişarelerde bulunduklarını anlatan Rektör Kırışık, "Bunun sonucunda Kardemir ile Karabük Üniversitesi olarak Demir Çelik alanında iş birliği ve güç birliği yapma kararı aldık. Bu amaçla demir çelik alanında çalışan akademik personelimizle Demir Çelik Enstitüsü ile birlikte çalışacak bir çalışma takımı oluşturduk. Demir Çelik çalışma takımımız bu alanda yeni teknolojiler ve yeni alaşımlar üretme, demir çelik üretim süreçlerini geliştirme gibi hedeflerle Türkiye’nin demir çelik sektöründe dünya liderliğini elde edeceği projeler yürütmeyi hedeflemektedir. Demir çelik çalışma takımımız, demir çeliğin başkenti Karabük şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Nice buluşlarla Milletimizi ve şehrimizi sevindirsin” diye konuştu. (Ramazan Öztürk)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da sağanak yağmur ve dolu hayatı olumsuz etkiledi

Samsun’da ansızın bastıran sağanak yağmur ve dolu, kentte hayatı olumsuz etkiledi.
Kentte sabah saatlerinde 25 dereceyi bulan hava sıcaklığı, öğlenden sonra yerini sağanak yağışa bıraktı. Saat 17.00 sıralarında başlayan gök gürültülü sağanak kısa müddette şiddetini artırırken, kimi bölgelerde dolu yağışı da tesirli oldu. Ani bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, ağaç altları ve bina saçaklarına sığındı. Birtakım vatandaşlar ise poşet ve kartonlarla yağmurdan korunmaya çalıştı. Öte yandan sağanak nedeniyle yollarda küçük çaplı su birikintileri oluştu. Sağanakla birlikte arka arda çakan şimşekler, gökyüzünü aydınlattı.
Meteoroloji yetkilileri, yağışların yer yer kuvvetli olabileceği konusunda vatandaşları dikkatli olmaları istikametinde uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.