Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mart, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Kırışık, ANKA Düşünce Platformu üyeleriyle bir araya geldi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ANKA Niyet Platformu üyeleriyle buluşarak üniversitenin geleceğini ve iş birliği fırsatlarını kıymetlendirdi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Karabüklüler (ANKA) Fikir Platformu üyeleriyle Ankara’da bir ortaya gelerek istişarelerde bulundu.
Karabüklü bürokratlar ve iş insanlarından oluşan ANKA Fikir Platformunun konut sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Karabük Üniversitesinin mevcut durumu, akademik çalışmaları ve gelecek amaçları ele alındı. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin ulusal ve milletlerarası muvaffakiyetleri, fiziki gelişimi ve yürütülen projeler hakkında kıymetli bilgiler verdi.
Kırışık, Karabük Üniversitesinin bilime, teknolojiye ve toplumsal yarara katkı sağlayan projelere imza atmaya devam ettiğini vurgulayarak, üniversitenin sürdürülebilir büyüme vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalara dikkat çekti.
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan SOSYALFEST’in hazırlıkları hakkında bilgi veren Rektör Kırışık, aktifliği çok daha geniş bir iştirakle gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söz etti.
ANKA Fikir Platformu üyeleri de toplantıda Karabük’ün ve Karabük Üniversitesinin gelişimine katkı sağlamak adına iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Üniversite-sanayi iş birliği, öğrencilerin meslek imkanları ve akademik projelerde ortak çalışmalar yapılması üzere hususların da ele alındığı toplantı, karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Emniyet müdüründen emniyet kemeri takmayan sürücüye ceza yerine çikolata tadında uyarı

Amasya’da polis grupları, polis haftasında kontrol yaptıkları vatandaşlara çikolata dağıttı. Emniyet kemeri takmadığı belirlenen bir şoför emniyet müdürünün ceza yerine çikolata tadında ihtarından büyük ders çıkardı.
Amasya Emniyet Müdürlüğü grupları, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yıl dönümü münasebetiyle kontrollerde vatandaşlara çikolata dağıttı. Geç saatlerde uygulanan kontrollere katılan Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç, emniyet kemeri takmayan bir şoförle karşılaşınca evvel çikolata verdirdi. Sonra da, "Sizden isteğimiz emniyet kemerinizi takmanız. Zira bu sayede kentimiz ve sizler daha inançta olursunuz" kelamlarıyla ihtarda bulundu. Kusurunu kabul eden şoför Atalay Kılıç, "Mesafe kısaydı. Geç kaldık. Onun için kemer takmadık" kelamlarıyla kendini savunmaya çalıştı. Birinci kere bu türlü bir kontrole rastladığını belirten Kılıç, hayat kurtaran uyarısı nedeniyle Emniyet Müdürü Saraç’a teşekkür edip polis haftasını kutladı.
Bütün kurallara dikkat ettiği görülen kontrolde kardeşinin de trafik polisi olduğunu anlatan şoför Hülya Altın Şişman ise, "Tüm polis teşkilatının gününü kutluyorum. Onlara emanetiz ve onlara çok güveniyoruz" diye konuştu.
Emniyet Müdürü Saraç, denetimlerde görev alan işçisine çikolata, pasta ve çay ikramında da bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.