blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık: “Akademisyenlik bilgi aktarmanın ötesinde bir sorumluluktur”

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, akademisyenliğin yalnızca bilgi aktarmaktan ibaret olmadığını belirterek, "Akademisyenlik toplumun geleceğini inşa eden kutsal bir görevdir" dedi.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yeni akademik yıl kapsamında fakülte ve yüksekokullardaki temaslarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Eskipazar Meslek Yüksekokulu’nda akademik ve idari işçiyle bir ortaya gelen Rektör Kırışık, bu kez İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı.
İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak ile fakültenin akademik takımı katıldı.
Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin en kıymetli amaçlarından birinin araştırma üniversitesi statüsüne ulaşmak olduğunu vurgulayarak, "Makalelerden bildirilere, kitaplardan projelere kadar bilimsel manada yapılabilecek her çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz. Araştırma kültürünün güçlendirilmesi üniversitemizin geleceği açısından stratejik öneme sahip" ifadelerini kullandı.
İlahiyat Fakültesinde yürütülen Arapça hazırlık programına da değinen Kırışık, kısa müddette elde edilen muvaffakiyetin gurur verici olduğunu söyledi. Programın yalnızca lisan eğitimi olmadığını kaydeden Kırışık, "Bu birebir vakitte Karabük Üniversitesinin ulusal ve milletlerarası itibarını artıran değerli bir adımdır" dedi.
Akademisyenliğin toplumsal sorumluluğuna dikkat çeken Kırışık, "Öğrettiğimiz beşerler hayatı şekillendiriyor, geleceği inşa ediyor. Bu nedenle mesleğimizi yüksek bir şuur ve sorumlulukla sürdürmek zorundayız" diye konuştu.
Toplantıda ayrıyeten geçmiş periyot faaliyetleri değerlendirilirken, yeni periyoda ait projeler, gelişim planları ve akademik-idari takıma yönelik mevzular da ele alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

AK Parti heyetinden ilçe başkanlığına ziyaret

AK Parti heyeti Devrek ilçe Başkanlığına nezaket ziyaretinde bulundu.
AK Parti Genel Lider Teşkilat Lider Yardımcısı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ile AK Parti Vilayet Lideri Mustafa Çağlayan tarafından ziyaret edilerek güzel olsun temennisinde bulunuldu. Ziyaret ile ilgili bilgi veren Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, "Devrek İlçe başkanlığına yeni atanan kardeşimiz Saygıdeğer Terzi’ye arkadaşlarımız ile birlikte güzel olsun temennisinde bulunmak üzere nezaket ziyareti gerçekleştirdik. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu yarışta yer almak isteyen arkadaşlarda vardı genel merkezimiz Muharrem kardeşimizi uygun gördük. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu yarışta yer almak isteyen arkadaşlarda vardı genel merkezimiz Muharrem kardeşimizi uygun gördük. Bizler AK Parti ailesi olarak daima birlikte taşın altına elimizi koyarak ülkemizin, vilayetimizin ve ilçelerimizin kalkınması için uğraşa devam edeceğiz. Yeni seçilen Devrek AK Parti İlçe Lideri Muharrem Terzi’ye ve yeni oluşturulacak idare heyetine muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin