Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
01 Şubat, 2024 14:11 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık, Adalet Bakanı Tunç ile Görüştü

Karabük Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü. Gerçekleşen görüşmede, Türkiye’nin ilk Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest başta olmak üzere Karabük Üniversitesinin güncel projeleri, iş birlikleri ve adalet sistemiyle ilgili konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Rektör Kırışık ile Karabük Üniversitesinin adalet sistemine yönelik projelerini değerlendirme ve ortak çalışma fırsatlarını değerlendirdi.
Rektör Kırışık, Adalet Bakanı Tunç’a Karabük Üniversitesinin akademik başarıları, sosyal sorumluluk projeleri ve toplumsal katkıları hakkında bilgi verirken Adalet Bakanlığı ile iş birliği içinde yürütülebilecek projeler ve Sosyalfest çalışmalarında yaşanan gelişmeler hakkında paylaşımda bulundu.
Rektör Kırışık, ayrıca geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen “Yeni Anayasa Genel Değerlendirme Çalıştayı”na ilişkin Karabük Üniversitesinin bir yükseköğretim kurumu olarak hukuk, demokrasi ve toplumsal meselelere katkı sağlamak adına üstlendiği sorumlulukları bir kez daha vurgulayarak, Karabük Üniversitesi olarak ülkedeki önemli hukuki ve demokratik gelişmelerde aktif bir rol oynamaya devam edeceklerini ifade etti.

UST MANSET2Rektor Kirisik Adalet Bakani Tunc ile Gorustu2 1 jpg
Karabük Üniversitesinin sosyal, kültürel ve akademik alanda göstermiş olduğu başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adalet sisteminin daha etkin ve adil bir şekilde işlemesi için eğitim, araştırma ve uygulama alanlarında yapılacak iş birliklerinin önemine vurgu yaptı. Bakan Tunç, bu tür görüşmelerin ve iş birliklerinin Türkiye’nin hukuki alandaki gelişimine katkı sağlayacağını belirterek, Karabük Üniversitesinin üstlendiği sorumluluktan, ülkemizdeki hukuki ve demokratik gelişmelerde aktif bir rol oynamasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı görüşme, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
5f006679 e247 4ff9 8d97 d60813d8f5c3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Mayıs, 2026 11:02 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti heyeti Hıdırellez’de köy köy gezdi

Karabük’te AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Hıdırellez dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Baharın müjdecisi ve bolluğun simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez, bu yıl da Karabük’te köy etkinlikleriyle kutlandı. AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, beraberindeki teşkilat mensuplarıyla birlikte il genelindeki çeşitli köylerde düzenlenen Hıdırellez programlarına katıldı.

Anadolu inancına göre darda kalanların imdadına yetişen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilen Hıdırellez’de, AK Parti heyeti birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verdi.

Heyet, Karabük merkeze bağlı Acıöz ve Başköy köyü ile Safranbolu ilçesine bağlı Karıt, Tokatlı, Toprakcuma ve Karapınar, Eskipazar’a bağlı Doğancılar, Eflani ilçesine bağlı Güngören ve Ulugeçit köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Etkinliklerde vatandaşlarla sohbet eden AK Parti heyeti, Hıdırellez’in Anadolu’nun köklü kültürel miraslarından biri olduğuna dikkat çekti. Ziyaretlere AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay ve teşkilat üyeleri de eşlik etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin