blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Akkaya’dan YÖK Başkanına ziyaret

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yükseköğretim Konseyi (YÖK) Lideri Prof. Dr. Erol Özvar’ı makamında ziyaret etti.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yükseköğretim Heyeti (YÖK) Lideri Prof. Dr. Erol Özvar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, BARÜ’de yürütülen çalışmalar ile yeni eğitim-öğretim periyodu hazırlıkları ele alındı. Görüşmede üniversitenin akademik, idari ve toplumsal sorumluluk faaliyetlerine ait bilgiler verilirken, YÖK’ün stratejik amaçları doğrultusunda atılabilecek ortak adımlar da değerlendirildi.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, YÖK üyeleri ve YÖK Genel Sekreterlik ünitesi ile de görüşmeler gerçekleştirerek çeşitli istişarelerde bulundu.
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getirerek Rektörlük misyonu hasebiyle Rektör Prof. Dr. Akkaya’yı tekrar tebrik etti. Ayrıyeten görüşmede, BARÜ’nün bölge için değerine de değinildi.

Rektör Akkaya ise, YÖK Başkanı Özvar’a üniversitelere verdiği dayanaktan ötürü teşekkür ederek "Bartın Üniversitesi olarak güç birliğiyle eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu noktadaki yakın ilgileri ve kıymetli deneyim paylaşımlarından ötürü YÖK Liderimiz Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a teşekkürlerimi sunuyorum. YÖK üyelerimiz ve YÖK Genel Sekreterlik ünitemize de misafirperverlikleri hasebiyle teşekkür ediyorum" dedi.


Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin