Rekor sürede tamamlandı, binlerce hastaya hizmet veriyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2023 11:19 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 21.09.2023 11:01
0
0

Rekor sürede tamamlandı, binlerce hastaya hizmet veriyor

Depremin vurduğu Hatay’da 2 ay gibi kısa sürede tamamlanan Defne Devlet Hastanesi, günde yaklaşık bin hastaya şifa oluyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler de en büyük yıkım Hatay’da meydana geldi. Depremin yıkıcı etkisinin yaraların sarılması için ilk günden itibaren saha süren çalışmalar çerçevesinde 24 Mart’ta temeli atılan Defne Devlet Hastanesi kısa sürede tamamlandı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla da açılışı yapıldı. 22 Mayıs’ta hasta kabulüne başlayan Defne Devlet Hastanesi, bu güne kadar yaklaşık 31 bin depremzede vatandaşa şifa oldu. Günlük yaklaşık bin hastaya şifa olmaya devam eden hastanede 36 farklı poliklinikte, 26 farklı dalda, bin 44 sağlık personeli görev yapıyor. Günlük yaklaşık bin hastanın tedavi edildiği hastane, vatandaşlardan tam not alıyor.

10022 aw920739 02

“Rabbim devletimizi başımızdan eksik etmesin”

Gözünde yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle tedavi olmak için Defne Devlet Hastanesine geldiğini ifade eden vatandaşlardan Mümtaz Oruç, “Ben şu anda Defne Devlet Hastanesindeyim. Göz polikliniğine geldim, çok memnunum. Rabbim devletimizi başımızdan eksik etmesin. Rabbim herkese şifa versin. Rabbim doktorlarımızı başımızdan eksik etmesin. Hastanede bizimle çok yakından ilgilendiler” dedi.

39553 aw920739 07

“Bu kadar kısa bir sürede yapılan hastanemizden memnunuz”

Annesini tedavi için hastaneye getirdiğini ve yakından ilgiyle karşılaştıklarını belirten Durdu Altıok ise “Şu anda Defne Devlet hastanesindeyim. Devletimiz sağ olsun, annemi hastaneye getirdim. Hizmet güzel çok memnunuz. Bu kadar kısa bir sürede yapılan hastanemizden memnunuz. Çaresizdik burada hastanemiz yoktu, biz Yayladağı’ndan geldik” ifadelerini kullandı.

6643 aw920739 08

İlk defa çocuklarını muayene ettirmek için Defne Devlet Hastanesi’ne geldiğini ifade eden Özlem Yenici de, “İlk defa geliyoruz hastaneye. Şu an memnunuz, bu hastanenin çok kısa sürede olması çok gurur verici. Biz memleketimizde kalmayı düşünüyorduk, hastanenin olması şarttı. Yapanlara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda kayip oral sengunun cesedi 85 kilometre uzakta rizede bulundu Olr9pQq9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’da kayıp Oral Şengün’ün cesedi 85 kilometre uzakta Rize’de bulundu

Rize’nin Pazar ilçesi Güzelyalı Mahallesi kıyı şeridinde kayalıklar arasında bulunan erkek cesedinin, Trabzon’un Araklı ilçesinde 13 Nisan’dan bu yana kayıp olarak aranan Oral Şengün’e ait olduğu belirlendi.

Trabzon’un Araklı ilçesinde kaybolan Oral Şengün’den (27) uzun süre haber alınamaması üzerine başlatılan arama çalışmalarında, emniyet birimlerince yapılan kamera incelemeleri ve teknik analizler sonucunda cep telefonu sinyalinin son olarak Konakönü mevkiinde tespit edildiği belirlenmişti. Bunun üzerine bölgede yürütülen çalışmalar genişletilerek sahil hattına kaydırılmış, aramalara jandarma, sahil güvenlik, AFAD ve dalgıç polis ekipleri ile drone destekli hava unsurları da katılmıştı.

Saha çalışmalarının sürdüğü süreçte Rize kıyılarında kayalıklar arasında bulunan ceset için yapılan incelemelerde kimlik tespiti netleşti. Adli tıp süreci ve resmi değerlendirmeler sonucunda bulunan kişinin Oral Şengün olduğu kesinleşti.

Şengün’ün kaybolduğu nokta ile cesedin bulunduğu kıyı şeridi arasında yaklaşık 85 kilometrelik mesafe olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Ölüm nedenine ilişkin kesin bulguların adli tıp raporuyla ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin