Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2022 13:56 tarihinde yayınlandı
0

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Toplantısı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinin 12. maddesi gereğince, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısı İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş başkanlığında Müdürlüğün Toplantı Salonunda  gerçekleştirildi. Toplantıya Şube Müdürü İsmail Özden ve komisyon üyeleri katıldı.

Şube Müdürü İsmail Özden açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda; 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinde yapılabilecek çalışmalar, Psikososyal Müdahale Hizmetleri, Mesleki Rehberlik Faaliyetleri, Rehberlik alanında uygulanacak ve uygulanan çalışmalar, Madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıkların önlenmesine yönelik yapılacak çalışmalar, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinin yürütülmesinde dikkat edilecek hususlar, Yerel hedef olarak belirlenen “Zaman Yönetimi” konusunun eğitim kurumlarında planlı, standart ve sürdürülebilir olarak yürütülmesi, Eğitim kurumlarının rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda aile, öğrenci, öğretmen, yönetici ve diğer kamu personeline yönelik yürütülecek etkinliklerin planlanması, Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan eğitim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesi için alınacak tedbirler, İlin ihtiyacına yönelik düzenlenecek rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin mahalli hizmet içi eğitim ihtiyaçlarını belirlenmesi konuları ele alındı.

Gündem maddelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, yapılan bu toplantının çok önemli ve değerli olduğunu belirterek, komisyon üyelerine Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri alanında yapılan bütün çalışmaları sonuç haline getirerek rapor hazırlamaları noktasında talimat verdi.

“OKUL YÖNETİMİNE EN BÜYÜK DESTEK VERECEK OLAN REHBERLİK ÖĞRETMENLERDİR.”

Eğitim öğretim faaliyetlerinde Rehberlik Öğretmenlerinin çok büyük öneme sahip olduklarını kaydeden Akbaş, ” İlimiz genelinde toplamda 99 Rehberlik Öğretmenimiz bulunmaktadır.  Bu sayı her bir çocuğumuza dokunmak, sosyal, duygusal, akademik ve kariyer gelişimlerini desteklemek, onları takip etmek için yeterlidir. Bu bağlamda okullarımızda rehberlik öğretmenlerimiz sürekli sahada olmalı. Olası olayları önceden müdahale etme imkânı bulmalıdır. Olayı kriz dönüştürmeden önlemeli ve  risk yönetmeliyiz. Çünkü risk yönetmek çok daha kolaydır.

Biz sizlere güveniyoruz. Sizlerin düşüncelerini önemsiyoruz. Bu toplantıda alınacak kararlar eğitim kalitemizi daha da artıracaktır. Yapılan toplantıların ve alınan kararlar ile ürettiğimiz stratejilerle geçtiğimiz dönemde biliyorsunuz ki LGS ve YKS’de önemli başarılara imza attık. İnşallah bu yıl da aynı azim ve kararlılıkla başarılarımızı daha da artıracağız.

Bu düşünceler ile, özverili ve fedakarca çalışmalarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” dedi.  (Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Mayıs, 2026 13:47 tarihinde yayınlandı
0

Marifetli gençlik annesiyle üretti

“Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” etkinlikleri ve “Ben Her Yerde Varım” projesi kapsamında Evliya Çelebi Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. “Anne Reçetesi” temasıyla düzenlenen atölye çalışmasında öğrenciler, anneleriyle birlikte mutfağa girerek geleneksel lezzetleri hazırladı.

Etkinlik süresince öğrenciler ve veliler; pasta, börek ve çeşitli tatlılar yaparak hem keyifli vakit geçirdi hem de kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağladı. Renkli görüntülere sahne olan programda, aile-çocuk iş birliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, atölye çalışmalarını yerinde inceleyerek öğretmenler, öğrenciler ve velilerle sohbet etti. Hazırlanan ürünler hakkında bilgi alan Akbaş, öğrencilerin ve ailelerin uyum içinde ortaya koyduğu çalışmaları takdirle karşıladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yaptığı değerlendirmede, “Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik işte burada. Gençlerimizin aileleriyle birlikte üretmesi, paylaşması ve geleneksel değerlerimizi yaşatması son derece kıymetlidir. Bu tür etkinlikler, sadece akademik başarıyı değil; aynı zamanda kültürel, sosyal ve duygusal gelişimi de desteklemektedir. Emeği geçen okul yönetimini, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ve milli-manevi değerlerin yeni nesillere aktarılması açısından önemli bir örnek oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin