Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2022 13:56 tarihinde yayınlandı
0

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Toplantısı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinin 12. maddesi gereğince, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısı İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş başkanlığında Müdürlüğün Toplantı Salonunda  gerçekleştirildi. Toplantıya Şube Müdürü İsmail Özden ve komisyon üyeleri katıldı.

Şube Müdürü İsmail Özden açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda; 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinde yapılabilecek çalışmalar, Psikososyal Müdahale Hizmetleri, Mesleki Rehberlik Faaliyetleri, Rehberlik alanında uygulanacak ve uygulanan çalışmalar, Madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıkların önlenmesine yönelik yapılacak çalışmalar, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinin yürütülmesinde dikkat edilecek hususlar, Yerel hedef olarak belirlenen “Zaman Yönetimi” konusunun eğitim kurumlarında planlı, standart ve sürdürülebilir olarak yürütülmesi, Eğitim kurumlarının rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda aile, öğrenci, öğretmen, yönetici ve diğer kamu personeline yönelik yürütülecek etkinliklerin planlanması, Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan eğitim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesi için alınacak tedbirler, İlin ihtiyacına yönelik düzenlenecek rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin mahalli hizmet içi eğitim ihtiyaçlarını belirlenmesi konuları ele alındı.

Gündem maddelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, yapılan bu toplantının çok önemli ve değerli olduğunu belirterek, komisyon üyelerine Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri alanında yapılan bütün çalışmaları sonuç haline getirerek rapor hazırlamaları noktasında talimat verdi.

“OKUL YÖNETİMİNE EN BÜYÜK DESTEK VERECEK OLAN REHBERLİK ÖĞRETMENLERDİR.”

Eğitim öğretim faaliyetlerinde Rehberlik Öğretmenlerinin çok büyük öneme sahip olduklarını kaydeden Akbaş, ” İlimiz genelinde toplamda 99 Rehberlik Öğretmenimiz bulunmaktadır.  Bu sayı her bir çocuğumuza dokunmak, sosyal, duygusal, akademik ve kariyer gelişimlerini desteklemek, onları takip etmek için yeterlidir. Bu bağlamda okullarımızda rehberlik öğretmenlerimiz sürekli sahada olmalı. Olası olayları önceden müdahale etme imkânı bulmalıdır. Olayı kriz dönüştürmeden önlemeli ve  risk yönetmeliyiz. Çünkü risk yönetmek çok daha kolaydır.

Biz sizlere güveniyoruz. Sizlerin düşüncelerini önemsiyoruz. Bu toplantıda alınacak kararlar eğitim kalitemizi daha da artıracaktır. Yapılan toplantıların ve alınan kararlar ile ürettiğimiz stratejilerle geçtiğimiz dönemde biliyorsunuz ki LGS ve YKS’de önemli başarılara imza attık. İnşallah bu yıl da aynı azim ve kararlılıkla başarılarımızı daha da artıracağız.

Bu düşünceler ile, özverili ve fedakarca çalışmalarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” dedi.  (Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin