blank
Ramazan Öztürk tarafından
21 Mayıs, 2024 15:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Randevularda “SENEYE GÖRÜŞÜRÜZ” Sistemi

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar bir türlü çözüme kavuşturulmazken, yaşanan sıkıntılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.  Hastalara Ultrason randevuları bir yıl sonraya verilirken, hastalar ise "o zaman kadar sağ kalırsak geliriz" diyerek adeta sitem ediyor.

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlık alanında yaşanan skandallara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.  Hastalara ultrason randevuları 1 yıl sonraya verilirken, hastalar ise çaresiz bir şekilde "seneye yaşarsak görüşürüz" diyerek tepki gösteriyor.  Sağlıkta bir günlük gecikmenin bile risk oluşturabileceği bilinirken, ultrason randevularının bir sene sonraya verilmesi sağlık alanında gelinen noktayı da gözler önüne seriyor. Ultrason randevusunun 1 yıl sonraya verilmesi birçok hastanın mağduriyet yaşamasına neden olurken, geç randevu nedeniyle tedavi bekleyen hastanın özel hastanelerin kucağına itildiği belirtiliyor. Konuyla ilgili olarak Gazetemize konuşan hasta ve hasta yakınları yaşadıkları mağduriyeti dile getirirken, sorunun çözümü noktasında yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istediler. "1 SENE SONRAYA KİM ÖLE KİM KALA" Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde kendisine 1 yıl sonrasına ultrason randevusu verildiğini ifade eden bir vatandaş "1 sene sonraya kim öle kim kala" diyerek adeta sitem ederek, "Ben şimdi ne yapacağım doktora muayene oldum ultrason verdi, çekildikten sonra doktor ona göre teşhis koyacak ama gelin görün ki ultrason için bir yıl sonraya gün veriliyor. Ben ne yapayım, öleyim mi o zaman kadar. Bun soruna bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. Sağlıkta çağ atladık diyenlerin bu duruma acilen bir çözüm bulması gerekiyor, aksi takdirde ilerde telafisi güç sonuçlar ortaya çıkabilir, insan sağlığının en öncelikli konulardan biri olması gerekiyor" diye konuştu.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da Mustafa Yıldızdoğan rüzgarı

Samsun’un Asarcık ilçesinde düzenlenen "Yaz Festivali"nde sahneye çıkan ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, söylediği ulusal ezgilerle kalabalığa coşku dolu anlar yaşattı. Binlerce kişinin katıldığı aktiflikte vatandaşlar, sanatkarlara daima bir ağızdan eşlik etti.
Asarcık İlçe Meydanı’nda gerçekleştirilen şenlikte sahne sırasıyla Osman Öztekin, Sinem Kahveci ve Mustafa Yıldızdoğan’a verildi. Şenliğin açılışını yapan Osman Öztekin, seslendirdiği duygusal müziklerle dinleyicileri hem hüzünlendirdi hem de nostaljik bir gece yaşattı. Akabinde sahneye Sinem Kahveci çıktı.
Gecenin finalinde sahneye çıkan Türk milletinin sevilen sesi Mustafa Yıldızdoğan, "Ölürüm Türkiye’m" üzere ulusal hisleri pekiştiren yapıtlarıyla meydanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Vatandaşlar, Yıldızdoğan’ın müziklerine bayraklarla ve alkışlarla eşlik etti.
Programda konuşan Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, "Sanatla, müzikle ve birlik hissiyle hoş bir akşam yaşıyoruz. İştirak sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur da konuşmasında şenliğe ağır ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek Asarcık’ta yapılan hizmetlere değindi.
Konser sonunda Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, MHP Samsun Vilayet Lideri Burhan Mucur ve İdeal Ocakları Samsun İl Başkanı Gökhan Yaşar, Mustafa Yıldızdoğan’a plaket takdim etti.
Festival alanında kurulan yöresel stantlarda çeşitli ikramlar sunulurken, aktiflik hem sanatsal hem de kültürel istikametiyle tam not aldı.
Etkinliğe ayrıyeten; Asarcık Kaymakamı Ahmet Tayyip Korkmaz, Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin