Reklam
Reklam
ramazan ayinda sofralarin vazgecilmezi hurmanin fiyati 60 350 tl arasinda UQFtSyiX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi hurmanın fiyatı: 60-350 TL arasında

Ramazan ayına sayılı günler kala Bolu’da hurma çeşitleri 60-350 TL ortasında tezgahlardaki yerini aldı. Kuruyemişçi Mehmet Erbaş, “Vatandaşın dönüp gitmeyeceği, bütçesine uygun halde alabileceği her çeşit hurmamız var” dedi.

11 ayın sultanı Ramazan’ın başlamasına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan hurma çeşitleri İhsaniye Mahallesi’nde kurulan halk pazarındaki tezgahlarda yerini aldı. İftar sofralarının olmazsa olmazı hurmanın fiyatları ise tipine nazaran değişiklik gösteriyor. Fiyatı, lezzeti ve sıhhat açısından yararları sebebiyle hem sahur, hem de iftar sofralarını süsleyen hurmanın fiyatı 60 lira ile 350 lira ortasında satışa sunuluyor. Bolu’da uzun yıllardır kuruyemişçilik yapan Mehmet Erbaş, her bölüme hitap eden hurma çeşitlerinin olduğunu ve bütün vatandaşların iftarlarını hurmayla açabileceklerini lisana getirdi.

“120 liradan başlayıp 350 liraya kadar çıkıyor”

Ramazan’da 120 liradan başlayıp 350 liraya kadar hurmaların olduğunu tıpkı vakitte 60 liraya da kutu hurmaların olduğunu belirten Mehmet Erbaş, “Ramazan boyunca tezgahlarda yerini alacak hurma çeşitlerimiz var. Bizde toplam 7 çeşit hurma bulunuyor. Bolu’da en çok hurma çeşidi bende mevcut. Hurma fiyatları 120 liradan başlayıp 350 liraya kadar çıkıyor. Ramazan hasebiyle bu hurmaları tezgahlara getirdik ki vatandaş iftarını açabilsin” dedi.

“Bütçeye uygun, her çeşit hurmamız var”

Vatandaşların bütçesine uygun her çeşit hurmanın olduğunu söyleyen Erbaş, “Fiyatlar genel olarak değerli, ucuz bir şey yok esasen. En uygun hurma 120 liradan başlıyor, kutu hurmalar ise 60 liradan başlıyor. Bizde Medine hurması, Cezayir hurması, İran hurması, Tunus hurması, Mezopotamya hurması ve yaş hurma çeşitleri mevcut. Vatandaşın dönüp gitmeyeceği, bütçesine uygun formda alabileceği her çeşit hurmamız var. 500, 600, 700, hatta 800 lira civarında hurmalar da var lakin onları pek almıyorlar, zira kıymetli geliyor. Vatandaşın alım gücü düşük, hayat kaideleri malum, çok pahalı” diye konuştu.

“Ramazan’da daha fazla istek bekliyoruz”

Satışların yavaş yavaş başladığını tabir eden Erbaş, “Tezgahı açalı 3 gün oldu, yavaş yavaş satışlar başlıyor. Yeni yeni hareketleniyor, bu da olağan. Ramazan’da daha fazla istek bekliyoruz ancak nasıl olur, olmaz bilemiyorum” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin