Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi hurmanın fiyatı: 60-350 TL arasında - Karabük Haber Postası
ramazan ayinda sofralarin vazgecilmezi hurmanin fiyati 60 350 tl arasinda UQFtSyiX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi hurmanın fiyatı: 60-350 TL arasında

Ramazan ayına sayılı günler kala Bolu’da hurma çeşitleri 60-350 TL ortasında tezgahlardaki yerini aldı. Kuruyemişçi Mehmet Erbaş, “Vatandaşın dönüp gitmeyeceği, bütçesine uygun halde alabileceği her çeşit hurmamız var” dedi.

11 ayın sultanı Ramazan’ın başlamasına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan hurma çeşitleri İhsaniye Mahallesi’nde kurulan halk pazarındaki tezgahlarda yerini aldı. İftar sofralarının olmazsa olmazı hurmanın fiyatları ise tipine nazaran değişiklik gösteriyor. Fiyatı, lezzeti ve sıhhat açısından yararları sebebiyle hem sahur, hem de iftar sofralarını süsleyen hurmanın fiyatı 60 lira ile 350 lira ortasında satışa sunuluyor. Bolu’da uzun yıllardır kuruyemişçilik yapan Mehmet Erbaş, her bölüme hitap eden hurma çeşitlerinin olduğunu ve bütün vatandaşların iftarlarını hurmayla açabileceklerini lisana getirdi.

“120 liradan başlayıp 350 liraya kadar çıkıyor”

Ramazan’da 120 liradan başlayıp 350 liraya kadar hurmaların olduğunu tıpkı vakitte 60 liraya da kutu hurmaların olduğunu belirten Mehmet Erbaş, “Ramazan boyunca tezgahlarda yerini alacak hurma çeşitlerimiz var. Bizde toplam 7 çeşit hurma bulunuyor. Bolu’da en çok hurma çeşidi bende mevcut. Hurma fiyatları 120 liradan başlayıp 350 liraya kadar çıkıyor. Ramazan hasebiyle bu hurmaları tezgahlara getirdik ki vatandaş iftarını açabilsin” dedi.

“Bütçeye uygun, her çeşit hurmamız var”

Vatandaşların bütçesine uygun her çeşit hurmanın olduğunu söyleyen Erbaş, “Fiyatlar genel olarak değerli, ucuz bir şey yok esasen. En uygun hurma 120 liradan başlıyor, kutu hurmalar ise 60 liradan başlıyor. Bizde Medine hurması, Cezayir hurması, İran hurması, Tunus hurması, Mezopotamya hurması ve yaş hurma çeşitleri mevcut. Vatandaşın dönüp gitmeyeceği, bütçesine uygun formda alabileceği her çeşit hurmamız var. 500, 600, 700, hatta 800 lira civarında hurmalar da var lakin onları pek almıyorlar, zira kıymetli geliyor. Vatandaşın alım gücü düşük, hayat kaideleri malum, çok pahalı” diye konuştu.

“Ramazan’da daha fazla istek bekliyoruz”

Satışların yavaş yavaş başladığını tabir eden Erbaş, “Tezgahı açalı 3 gün oldu, yavaş yavaş satışlar başlıyor. Yeni yeni hareketleniyor, bu da olağan. Ramazan’da daha fazla istek bekliyoruz ancak nasıl olur, olmaz bilemiyorum” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin