Reklam
Reklam
ramazan ayinda sofralarin vazgecilmezi hurmanin fiyati 60 350 tl arasinda UQFtSyiX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi hurmanın fiyatı: 60-350 TL arasında

Ramazan ayına sayılı günler kala Bolu’da hurma çeşitleri 60-350 TL ortasında tezgahlardaki yerini aldı. Kuruyemişçi Mehmet Erbaş, “Vatandaşın dönüp gitmeyeceği, bütçesine uygun halde alabileceği her çeşit hurmamız var” dedi.

11 ayın sultanı Ramazan’ın başlamasına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan hurma çeşitleri İhsaniye Mahallesi’nde kurulan halk pazarındaki tezgahlarda yerini aldı. İftar sofralarının olmazsa olmazı hurmanın fiyatları ise tipine nazaran değişiklik gösteriyor. Fiyatı, lezzeti ve sıhhat açısından yararları sebebiyle hem sahur, hem de iftar sofralarını süsleyen hurmanın fiyatı 60 lira ile 350 lira ortasında satışa sunuluyor. Bolu’da uzun yıllardır kuruyemişçilik yapan Mehmet Erbaş, her bölüme hitap eden hurma çeşitlerinin olduğunu ve bütün vatandaşların iftarlarını hurmayla açabileceklerini lisana getirdi.

“120 liradan başlayıp 350 liraya kadar çıkıyor”

Ramazan’da 120 liradan başlayıp 350 liraya kadar hurmaların olduğunu tıpkı vakitte 60 liraya da kutu hurmaların olduğunu belirten Mehmet Erbaş, “Ramazan boyunca tezgahlarda yerini alacak hurma çeşitlerimiz var. Bizde toplam 7 çeşit hurma bulunuyor. Bolu’da en çok hurma çeşidi bende mevcut. Hurma fiyatları 120 liradan başlayıp 350 liraya kadar çıkıyor. Ramazan hasebiyle bu hurmaları tezgahlara getirdik ki vatandaş iftarını açabilsin” dedi.

“Bütçeye uygun, her çeşit hurmamız var”

Vatandaşların bütçesine uygun her çeşit hurmanın olduğunu söyleyen Erbaş, “Fiyatlar genel olarak değerli, ucuz bir şey yok esasen. En uygun hurma 120 liradan başlıyor, kutu hurmalar ise 60 liradan başlıyor. Bizde Medine hurması, Cezayir hurması, İran hurması, Tunus hurması, Mezopotamya hurması ve yaş hurma çeşitleri mevcut. Vatandaşın dönüp gitmeyeceği, bütçesine uygun formda alabileceği her çeşit hurmamız var. 500, 600, 700, hatta 800 lira civarında hurmalar da var lakin onları pek almıyorlar, zira kıymetli geliyor. Vatandaşın alım gücü düşük, hayat kaideleri malum, çok pahalı” diye konuştu.

“Ramazan’da daha fazla istek bekliyoruz”

Satışların yavaş yavaş başladığını tabir eden Erbaş, “Tezgahı açalı 3 gün oldu, yavaş yavaş satışlar başlıyor. Yeni yeni hareketleniyor, bu da olağan. Ramazan’da daha fazla istek bekliyoruz ancak nasıl olur, olmaz bilemiyorum” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude sosyalfeste emek veren akademik ve idari personel onurlandirildi 4SlJVKGc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ’de Sosyalfest’e emek veren akademik ve idari personel onurlandırıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile İstanbul Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen Sosyalfest’in organizasyonunda görev alan akademik ve idari personele teşekkür belgeleri verildi.

Karabük Üniversitesinde düzenlenen programda, Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in başarıyla gerçekleştirilmesine katkı sağlayan akademik ve idari personel teşekkür belgeleriyle onurlandırıldı.

Karabük Üniversitesi Senato Odası’nda gerçekleştirilen programda, bu yıl İstanbul Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Sosyalfest’in organizasyonunda görev alan personele teşekkür belgeleri takdim edildi.

Programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyalfest’in ikinci organizasyonunu başarıyla tamamladıklarını belirterek, İstanbul Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğinin festival açısından önemli bir aşama olduğunu söyledi.

Festivalin ülke genelinde olumlu geri dönüşler aldığını ifade eden Kırışık, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğin sosyal bilimler alanında önemli bir buluşma noktası oluşturduğunu kaydetti.

Sosyalfest’in elde ettiği başarıda akademik ve idari personelin büyük emeği bulunduğunu vurgulayan Kırışık, katkı sunan tüm çalışanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Sosyalfest’in gerçekleştirilmesinde görev alan akademik ve idari personele teşekkür belgeleri takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin