blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ramazan ayında pideye yoğun ilgi

Zonguldak’ta Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar, Ramazan pidesi almak için fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Zonguldak’ta, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayında, vatandaşlar iftar sofralarının vazgeçilmezi olan sıcak pidelerin peşinde koştu. Fırıncıların uzun ve yorucu mesaisi, müşterilerin de tatlı telaşı sonrasında evlere ulaşan Ramazan pideleri, iftar vaktinde yemeklerin ayrılmaz parçası oluyor. Odun ateşiyle yakılan taş fırınlarda isteğe göre üzerine yumurta sarısı sürülen, bir miktar susam ve çörek otu da serpilen pideler, ortalama 4-5 dakikada pişiyor. Bazı vatandaşlar özellikle vakit geçirmek için iftara az vakit kala kuyruğa girdi. Pide alabilmek için sıraya giren vatandaşlar, “Pidenin hem hazmı kolay hem de kıtır kıtır olduğu için daha çok tercih ediliyor. Ayrıca Ramazan ayında yapılan pide daha güzel oluyor” dediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lise pansiyonunda kurtarma tatbikatı

Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin