Reklam
Reklam
ramazan ayi ile birlikte pestil ve komeye talep artti eyPn67Qt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Ramazan ayı ile birlikte pestil ve kömeye talep arttı

Gümüşhane’de Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kentin coğrafik işaretli eserleri pestil ve kömeye olan talep arttı.

Gümüşhane’nin coğrafik işaretli eserleri pestil ve köme Ramazan ayında da vatandaşlardan ağır ilgi görüyor. Dutun kazanlarda kaynatılmasının akabinde fındık ya da ceviz ek edilerek bezlerde kurutulmasıyla elde edilen pestil köme hiçbir katkı hususu içermemesi nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Vatandaşların bilhassa Ramazan ayında hem tatlı niyetine hem de güç vermesi bakımından pestil kömeye olan ilgisinin arttığını söyleyen işletmeciler, Ramazan ayıyla birlikte siparişlerin de arttığını tabir etti.

“Doğal olması nedeniyle seviliyor ve tercih ediliyor”

Ramazan ayıyla birlikte sipariş sayılarında artış olduğunu söyleyen pestil köme işletmesi çalışanı Battal Sökmen, “Pestil ve köme Gümüşhane’ye has Gümüşhane’den çıkmış. Evvel Gümüşhane sonra bölge, Türkiye ve dünyaya yayılmış bir doğal ve lezzetli bir eser. Doğal olması ve güç vermesi bakımından da vatandaşlar tarafından hayli tercih ediliyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar iftardan sonra tatlı niyetine pestil ve kömeyi doğal olması nedeniyle daha çok tercih ediyorlar. Bu da bizi sevindiriyor ve ekonomik olarak büyük bir katkı sağlıyor. Sahurda da tercih ediliyor, insanları tok tutuyor ve güç veriyor. Daha verimli bir gün geçirmiş oluyorlar. Ramazan ayıyla birlikte daha fazla tercih edilir hale geldi. Siparişlerimiz de bu istikametiyle arttı. İçerisinde barındırdığı ceviz ve dut seviliyor ve doğal olması nedeniyle çok seviliyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corum fknin super lige yukselmesi sehri ayaga kaldirdi D2U85WpM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi.

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi.

Taraftarlar duygularını paylaştı

Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, “Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir” dedi.

Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, “Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum” diye konuştu.

Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, “Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin