Protokol üyeleri ve eğitimciler kütüphane açılışında bir araya geldi - Karabük Haber Postası
protokol uyeleri ve egitimciler kutuphane acilisinda bir araya geldi eMPrA2UI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Protokol üyeleri ve eğitimciler kütüphane açılışında bir araya geldi

Zonguldak’ta protokol üyeleri ve eğitimciler kütüphane açılışında bir ortaya geldiler.

Zonguldak’ın Çaydeğirmeni Beldesinde kütüphane açılışında protokol üyeleri ve eğitimciler bir ortaya gelerek dayanışma ve kaynaşmanın örneğini sergilediler. Çaydeğirmeni Beldesinde faaliyette bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesinde ki kütüphane açılışına hürmet duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. İş adamı Sezai Çanakçı ve Çaydeğirmeni Belediyesinin katkıları ile hayata geçirilen kütüphane okulda eğitim gören öğrenciler ve eğitimciler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Düzenlenen programda konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasının akabinde kütüphanenin açılışına maddi dayanak veren iş adamı Çanakçı ve Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
binlerce yillik tarihe yapay zekayla isik tutulan filmin galasina yogun ilgi mgHYP1jB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Binlerce yıllık tarihe yapay zekayla ışık tutulan filmin galasına yoğun ilgi

Türkiye’de bir ilçe için yapay zeka desteğiyle hazırlanan ilk eser olma özelliğine sahip “Yedi Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, düzenlenen galada izleyiciyle buluştu. 14 dakikalık film, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Türkiye’de bir ilçe için yapay zeka desteğiyle hazırlanan ilk eser olma özelliğine sahip “Yedi Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Taşköprü ilçesinin binlerce yıllık tarihini özetliyor. Roma döneminde Paflagonya’ya başkentlik yapmış “Pompeiopolis” adıyla yerleşimden, ilçenin simge eseri Yedi Kemerli Taşköprü’ye uzanan tarihi bir yolculuğu konu alan 14 dakikalık kısa film, birbirini takip eden yedi dönemi birleştiriyor. Geçmişin izlerini günümüzün dijital anlatım imkanlarıyla birleştiren film, izleyiciyi antik çağın sokaklarından Osmanlı mimarisinin zarif dokusuna uzanan görsel bir zaman tüneline davet ediyor. Arkeolojinin kayıp dehlizlerinde kalan bilgiler ve kentin mimari dokusu yapay zeka teknolojisiyle harmanlanarak etkileyici bir anlatı ortaya koyuyor. Taşköprü’nün kültürel mirasını daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlayan bu çalışma, yeni nesil görsel anlatım biçimlerine ilgi duyan izleyiciler kadar yörenin insanlarına da hitap ediyor. Geçmiş ile geleceği aynı potada eriten bu kısa film, bölgenin turizm potansiyeline de önemli katkı sunmayı hedefliyor. “Yedi Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” isimli kısa film Taşköprü Belediyesi için Muazzam İşler Yapım şirketinin altı aylık yoğun bir çalışmayla ortaya çıkartıldı.

İstanbul’da gerçekleştirilen premier galanın ardından Kastamonu’da da gala gerçekleştirildi. Filmi izleyen vatandaşlar dakikalarca alkışlarken, gösterimin ardından gerçekleştirilen söyleşide ise film ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca katılımcılar filmle ilgili fikilerini dile getirme fırsatı buldu.

“İlerleyen süreçte çok daha özel projelerimiz olacak”

Galanın ardından açıklamalarda bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Filmin adı Yedi Kemerli Zaman Geçidi Taşköprü. Taşköprü’nün tarihi sürecini 14 dakikalık bir süre içerisinde ifade etmeye çalıştık. Gerek senarist, gerek yapımcının çok özel çalışmalarıyla ortaya çıkan bir film oldu. Bizim amacımız geçmiş dönemlerdeki değerlerimizin bugüne taşınması. Yeni jenerasyonun yani gençlerin özellikle dijital çağda, dijital ile yoğun ilgilerinde yapay zeka ile yapılan bu filmi çok geniş alanlara ulaştıracaklarını, izleyeceklerini ve Taşköprü’yü çok daha fazla bir tanıma imkanı doğuracağını düşünüyoruz. Filmin içeriği Taşköprü, Taşköprü’nün gelişimi ve bugüne kadarki süreç. Dolayısıyla son derece mutlu olduğumu ifade ederim. Galamızın ilkini İstanbul’da yaptık. İstanbul’daki galada oldukça ilgi görmüştü, o katılımcılara da bugün de başta Valim olmak üzere herkesin katılımını gerçekten çok kıymetli ve değerli buluyorum. Değerli sanatçılarımız var aramızda, onların katılımlarıyla da ayrıca bir anlam buldu. İnşallah başka programlarda buluşacağız. İlerleyen süreçte çok daha özel projelerimiz olacak. Süreç içerisinde açıklayacağız. Çok özel çalışmalarımız var, inşallah onları da paylaşacağız” dedi.

“Bizi sevindiren bir çalışma”

Filmle ilgili düşüncelerini ifade eden ünlü sanatçı Halil Ergün de, “Bir tarihi süreci, bir kültürel ve uygarlık tarihini başlardan başlayarak insan ve uygarlık ve değişik değişik kadrolar üstüne koyarak bugünkü kentimizi, Taşköprü’yü ve Kastamonu’yu dile getiren ve bir kültürün sahipliğini çeviren, bizi sevindiren bir çalışma. Onur duydum. Daha da gelişecek malzemeler var bu alanlarda, bunlar da inşallah gelişecek” şeklinde konuştu.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu milletvekilleri Fatma Serap Ekmekci ve Halil Uluay da galada yaptığı konuşmada, filmin binlerce yıllık mirası sinemaya yansıtması açısından çok kıymetli olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Pasta kesimiyle sona eren galaya Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ünlü sanatçılar Halil Ergün ve Aliye Uzunatağan, filmin yapımcısı Zeynep Kahreman, filmin senaristliğini yapan Kent Tarihi Müzesi Müdürü Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin